2023'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammında İlk Rakam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammında İlk Rakam Geldi

2023 yılı asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan'ın açıklaması sonrası asgari ücrete 2023 zammında ilk rakam belli oldu.

Ekonomi 23 Tem 2022 18:25 8
2023'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammında İlk Rakam Geldi

Asgari ücrete yıl sonunda beklenen zamda ilk rakam geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce bir açıklama yaptı ve 2023 Ocak ayında yapılacak asgari ücrete değindi. Maaşlarda yapılacak iyileştirmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon üstünde zam müjdesi verdi.

Hem asgari ücretliye hem memur hem emeklilere enflasyonun üzerinde maaş zammı verileceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında, "2022 Temmuz ayından itbaren uygunalancak asgari ücreti 5500 olarak nitelendirdik. Yılbaşında yeniden bu tabloyu değerlendirip zam yapacağız. 2023 senesinde de vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için sabır bekliyoruz." dedi.

ASGARİ ÜCRET 2023'TE NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon rakamlarını hedef gösterdi. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi "Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 64,59 iken, bu anket döneminde yüzde 69,94 olmuştur" şeklinde açıklandı. Bu açıklamaya göre enfalsyon beklentisi yüzde 70 seviyesinde.

Bu rakama göre baktığımızda Temmuz ayında yüzde 30 zam yapıldı. Bu rakamı düştüğümüzde 2023 yılı için  bin 937 liralık asgari ücret zammı bekleniyor. Bu zamla asgari ücretin 7 bin 437 lira olması bekleniyor.

Sizce bu rakam 2023 için yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SÜREÇ NASIL OLACAK?

2020 Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Yapılacak toplantıların ardındna 2023 yılı asgari ücreti Aralık ayının son haftasında kamuoyuna duyurulacak. Açıklama geldiğinde , asgari ücrete zam pazarlığı başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Finans7.com özel haberidir. Aktif link şeklinde kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
en düşük 10 bin tl olmalıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret en az 15000 TL olmalıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu tür haberler, nabzı yoklamak için yapılır. Eskiden insanların maaşı daha azdı ama mutlu, huzurlu ve maaşından artırabiliyordu. Yazık oldu güzel memleketimizin geldiği durum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sildikleri sıfırları geri getirecekler galiba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam yapılmasını istemiyorum zam yapacaklarına fiyatları düşürsünler asgari ücrete zam gelse nolacak diğer fiyatlar ikiye üçe katlıyor