2023'te altın ne zaman yükselir? Emtia uzmanı tahmin yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023'te altın ne zaman yükselir? Emtia uzmanı tahmin yayınladı

Son dakika haberi: Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen yaptığı son dakika açıklamasında altın tahmininde bulundu.

Altın 18 Ocak 2023 08:38 0
2023'te altın ne zaman yükselir? Emtia uzmanı tahmin yayınladı

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen'den kritik altın yorumu geldi.

Altın fiyatları 2023 yılında yükselecek mi düşecek mi sorusu , son günlerde emtia piyasalarında en çok sorulan soruların başında geliyor. 2023 yılına hızlı bir giriş yapan ve günler içinde 50 liradan fazla yükselen gram altında ABD enflasyonu etkisi de görüldü ve 1150 lirayı geride bıraktı. Ons altın ise enflasyon sonrası 1900 doları geçmişti.

Bu yükseliş sonrası bu hafta altında durgun günler yaşanıyor. Geçen haftayı kapattığı seviyenin 15 lira altında seyreden gram altın sonrası vatandaşlar, altında kısa süreli yükselişin sona erip ermediğini sormaya başladı. Ergezen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "2022 yılı içerisinde merkez bankalarının faiz artırım politikaları nedeniyle ons altında satış baskılı bir süreç yaşamıştık. Rusya- Ukrayna Savaşı’ndan sonra bir ara tekrar zirve seviyelerine çıkan altın sonrasında bu faiz artırımlarıyla beraber sürekli düşen trend içerisindeydi. Ekim ayına geldiğimiz zaman ise artık merkez bankalarının politikaları değişmeye başladı, değişim sinyalleri gelmeye başladı. Özellikle Fed’in faiz artırım hızının yavaşlatacağı beklentisi, 2023’te faiz artırımlarının duracağı beklentisi ons altında aşağı yönlü pozisyon alan yatırımcıların pozisyonlarının hızlı bir şekilde kapatmasına yol açtı. Burada ciddi bir yükseliş gördük. 1620’den 1800’e kadar çok sert bir şekilde geldi. Sonrasında ise 2023’ün 2022’den altın için daha iyi olacağı beklentisi, hem fonların ilgisini çekti hem de yatırımcıların altında pozisyon açmasına yol açtı. Bu da 1800’lerden 1900’lara doğru hızlı bir yükselişi beraberinde getirdi." ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Ergezen açıklamasının devamında bu sene en iyi varlıklardan birinin ons altın olacağınıu söyledi. İyi bir fiyattan almanın para kazandıracağını , yatırımcıların alım seviyelerini iyi takip etmesi gerektiğini söyledi ve "Ons altında gerçek bir yükseliş trendini özellikle faiz indirimlerinin ne zaman olacağına yönelik tartışmanın başladığı yılın ikinci yarısında görebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Gram altında geçen haftanın aksine bu hafta düşüş görüldü. Geçen hafta 1160 lira olan gram altın 1144 liraya geriledi. Ons altın 1896 dolara geldi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.ekonomim.com/ekonomi/ons-altinda-yukselis-ikinci-yarida-olabilir-haberi-680054

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç