2023 YKS ek tercihleri ne zaman? 2. tercihler, üniversite taban puanları ve boş kontenjanları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 YKS ek tercihleri ne zaman? 2. tercihler, üniversite taban puanları ve boş kontenjanları

2023 YKS tercih sonuçları açıklandı. Peki ek tercihler ne zaman başlayacak? Ek yerleştirmeler ne zaman yapılacak? İşte son dakika bilgileri.

YKS 19 Ağu 2023 21:30 0
2023 YKS ek tercihleri ne zaman? 2. tercihler, üniversite taban puanları ve boş kontenjanları

YKS ek tercihleri ne zaman? Taban puanlar açıklandı mı?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra en merak edilen konu, taban tavan puanların ne olduğu, boş kontenjanların ne olduğu, ek tercihlerin ne zaman olacağı konusu oldu. Peki ek tercihler ne zaman yapılacak? Ek tercihler ne zaman başlayacak? Taban puanlar ne oldu? Boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak?

TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ÖSYM Başkanlığınca yayınlanan son dakika açıklamasında tercih sonuçlarına şu şekilde yer verildi: "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00'den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır"

BOŞ KONTENJANLAR, TABAN PUANLAR AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, önümüzdeki saatlerde taban puanlar ile boş kalan kontenjanları açıklayacak. Kontenjanlar ve taban puanlar açıklanınca takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları 28 Ağustos tarihinde başlayacak ve 5 gün sürecek. YKS ek tercihleri, üniversite kayıtlarının yapılmasından sonra başlayacak. 4 Eylül'den sonra boş kontenjanların açıklanması ve ek tercihlerin daha sonra başlaması bekleniyor. Ek yerleştirmeler başladığında bildirimle haberdar olmak için yukarıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç