2023 yılında dolar kaç TL olacak? Net tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 yılında dolar kaç TL olacak? Net tahmin geldi

Son dakika haberi: Dolar TL hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada doların 2023 yılında kaç TL olacağına yer verildi.

Döviz 17 Ara 2022 18:30 1
2023 yılında dolar kaç TL olacak? Net tahmin geldi

ABD'li bankadan dolar kaç TL tahmini geldi.

Türkiye seçim yılına girerken en merak edilen konu, Doların 2023 yılında kaç TL olacağı konusu oldu. Bir yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ise dolar kurunun ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. 

ABD'nin önde gelen finans kuruluşlarından olan Wells Fargo , önceki gün yayınlanan “Küresel ekonomik görünüm-2023” adlı raporunda gelecek sene döviz kurunun ne olacağını değerlendirdi. Söz konusu banka , Dolar TL'de gelecek sene belirleyici etmenin Cumhurbaşkanı seçimleri olduğunu söyledi.Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede yaklaşan başkanlık seçimleri ile birlikte Arjantin ile Türkiye'de ekonomilerinin gidişatının değişebileceğine yer verildi. İki ülkede de yüksek enflasyon olduğuna yer verildi ve seçimlerden sonra atılacak adımlarla enflasyonun kontrol altına alınacağını, ekonomik refah yolu için yeni politikaların geleceğine yer verildi.

Söz konusu değerlendirmede Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en  büyük rakibinin Ekrem İmamoğlu olduğuna yer verildi ve “Son olarak Erdoğan’ın en büyük rakibi mahkum edildi ve bu nedenle gelecek yılki seçimlere muhtemelen katılamayacak” ifadelerine yer verildi. 

TL İÇİN KIRILMA NOKTASI

Raporun devamında ise “Türk halkı muhalefet adayını seçerse ve Erdoğan barışçıl bir şekilde görevi bırakırsa, Türk ekonomisi ve para birimi için bir kırılma noktası olabilir” ifadelerine yer verildi.

MUHALEFET KAZANIRSA EKONOMİ NE OLUR?

Merkez Bankası'nın tam bağımsız olmadığını ve enflasyonun bu nedenle yükseldiğini söyleyen finans kuruluşu, faizlerin düşük kaldığını , bu nedenle TL'nin aşırı baskı aldında olacağına yer verildi. Banka, muhalefetin seçimleri kazanması durumunda olacaklara değindi ve “Türkiye’deki seçimler rejim değişikliğiyle sonuçlanırsa, TL yakın tarihin en güçlü yükselişlerinden birini yaşayabilir. Yeni bir yönetim, merkez bankası bağımsızlığı, enflasyonu kontrol altına almak için ortodoks bir yaklaşım ve potansiyel olarak TL ile TL cinsi varlıklara yönelik yabancı sermaye girişlerine neden olabilir" ifadelerini kullandı.

DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Açıklamanın devamında Dolar TL tahminine yer verildi. Arjantin pesosunun 2023 yılında Dolar karşısında yüzde 102.6 değer kaybedeceğini bildiren banka, Dolar TL'de de yüzde 23.4'lük artış olacağını bildirdi.

Bu tahmine göre bir hesaplama yapıldığında dolar şimdiki seviyesinin 4 lira 36 kuruş üzerinde olacak ve 23 lira olacak. Dolar kuru şu sıralar 18.64 TL seviyesinden işlem görüyor.

Finans7.com |Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bırakın doların kaç lira olacağı önemli değil biz asgari ücretin 500 doların üzerine çıkmasını zorluyoruz yani demek istediğim halkın refah düzeyine uygun bir kararı kısa sürede açıklayabilmek.