2023 yılı hisse tahminleri yayınlandı: İşte yükselecek 10 hisse
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 yılı hisse tahminleri yayınlandı: İşte yükselecek 10 hisse

Yapı Kredi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2023 yılında yükselecek 10 hisseye yer verildi.

Borsa 18 Ocak 2023 15:25 2
2023 yılı hisse tahminleri yayınlandı: İşte yükselecek 10 hisse

Borsada hangi hisseden alsam? Hisse önerileri , tahminleri nedir? sorularını soranlar için son dakika açıklaması geldi.

Yapı Kredi Yatırım tarafından yapılan son dakika açıklamasında hisse önerilerine yer verildi. 2023 yılı hisse önerilerinin yayınlandığı Taktiksel Esneklik & Seçici Yaklaşım başlıklı hisse senedi strateji raporuna baktığımızda 2022 yılında borsada endeksin dolar bazında yüzde 110 arttığının altı çizilirken MSCI Türkiye'nin ise yüzde 135 yükseldiği bildirildi.

Söz konusu rapora baktığımızda bu ralliye rağmen birçok hisse için henüz pahalı denemeyeceğine dikkatler çekilirken Borsa İstanbul'un seçici olmak kaydıyla fırsatlar barındırdığına yer verildi. 

BORSADA HİSSE ALIMI VE EMTİADA ALIM ZAMANI

Emtia fiyatlarında gelişmekte olan ülke hisse senetlerinde alım zamanınn yaz ayları olduğuna yer verilirken 2023 ıylının genelinde küresel piyasalar için geçen seneye kıyasla daha olumlu bir tablo beklendiğine yer verildi. 

Söz konusu raporda Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy'un değerlendirmesine de yer verildi. 2023 yılında olumlu tablo beklentileri olduğunu söyleyen Arısoy, “Araştırma ekibimizin inceleme kapsamındaki şirketler için hesapladığı hedef değerlemeler ortalama yüzde 40 artış potansiyeli barındırıyor. Yılın başında, defansif, yurt içi talep odaklı ve görece oynaklığı daha düşük hisseleri önceliklendiriyoruz ancak 2023 taktiksel değişikliklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağımız bir yıl olacak. Geçen yıl endeksin yüzde 32 üzerinde getiri sağlayan Model Portföyümüzde, yıla başlarken, daha defansif ve yurt içi tüketim temalarımızla uyumlu hisselere yer veriyoruz. Genel olarak global enflasyona karşı korunaklılık, döviz kuruna düşük duyarlılık, düşük finansal borçluluk ve görece düşük oynaklık, hisse tercihlerinde temel önceliklerimiz arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

2023 YILI HİSSE ÖNERİLERİ

Yapı Kredi Yatırım Model Portföy Öneri listesi ise şu şekilde:

Bim Birleşik Mağazalar

Turkcell

Türk Hava Yolları

Coca Cola İçecek

Ford Otosan

Aksa Enerji

Akbank

Otokar

Enka İnşaat

T.S.K.B

Sizce hangisi alınır? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 emtia, borsa, hisse, döviz , kripto paralar konusunda yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Aksen-Ford
Ziyaretçi 15 Ay Önce
THY-FORDOTO YTD.