2023 TYP işçi alımı başvurusu ne zaman başlayacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 TYP işçi alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

Son dakika haberi: TYP personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Okullara temizlik alımında adaylar ne zaman işe başlayacak?

TYP 15 Şubat 2023 12:32 2
2023 TYP işçi alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

İŞKUR TYP personel alımı başvuruları başlıyor.

İŞKUR üzerinden okullara personel alımı başvurusu geçen ay alınmıştı. Başvuruların alınmasından sonra adaylar için kura çekimleri başladı ve kazanan adaylar belli oldu. Ancak Kahramanmaraş'ta hepimizi kahreden bir haber geldi. Yaşanan deprem nedeniyle 35 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yaşanan olay sornası okulların açılması ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"71 ilde 20 Şubat tarihi ile eğitim-öğretim başlayacak

Depremin yaşandığı 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. Bunlardan 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız.

10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız"

TYP NE OLACAK?

TYP kapsamında yapılan işçi alımında alınan adaylar da okulların açılması ile birlikte görevlerine başlayacak. 10 ilde okul okul karar verilecek ve verilecek karar ile açılacak okullarda TYP işçileri işlerine başlayacak.

YENİ TYP İŞÇİ ALIMI

Bunun ardından İŞKUR'un yeni TYP işçi alımlarına da başlaması bekleniyor. Siz hangi şehre TYP işçi alımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. TYP ilanlarını kaçırmamak için TIKLA İNDİR

TYP personel alımında başvuru yapacak adayların 2017 yılından sonra 9 aydan fazla çalışmamış olması gerekmektedir. Sizce bu şart değiştirilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
MEB işkur typ çalışanları kış gününde işsiz ekmeksiz kalmak istemiyoruz çalışma güvencesi istiyoruz typsüreklilik istiyoruz çalışma güvencesi istiyoruz sayın bakanım süreklilik istiyoruz
Ziyaretçi 14 Ay Önce
millieyitim başkanımız görevin3 tekrara geridön3n vatandaşlarįnįmqgdur olmamalırı icin işgüvencesi istiyoruz bütünbakanlarımızdan millet olarak çokmağduruz hepimiz zordurumdayız Allah yarve yardįmcımızolsun meb typ süreklilik artıkverilsin