2023 Pedagojik formasyon başvuruları başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 Pedagojik formasyon başvuruları başladı

Üniversitelerden son dakika açıklamaları geldi. Açıklamalarda üniversitelerin yeni pedagojik formasyon başvurularının başladığına yer verildi.

Eğitim 28 Şubat 2023 23:11 1
2023 Pedagojik formasyon başvuruları başladı

Pedagojik formasyon başvurusu başladı.

Farklı illerde üniversiteler tarafından açıklamalar yapıldı ve pedagojik formasyon başvurularının başladığı, devam ettiğine yer verildi. Formasyon başvurusu yapmak isteyenler için duyuruların detayları finans7.com'da.

ORDU ÜNİVERSİTESİ

Üniversite tarafından yayınlanan açıklamasında pedagojik formasyon başvurusu hakkında şu ifadelere yer verildi:

Başvuru Tarihleri          27.02.2023 – 06.03.2023

Pedagojik Formasyon Eğitimi derslerini almak zorunlu değildir.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının yürütülmesinde, koordinasyon Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Birimi tarafından sağlanacaktır. Pedagojik Formasyon Eğitimi açılan akademik birimlerde öğretim elemanlarından bir koordinatör belirlenecektir.
 
Öğrencinin öğrenim gördüğü lisans programının, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı cetvelinde (öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin çizelge) yer alması gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Eğitimi bu esaslarda yer alan branşlar için uygulanacaktır.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında alınan derslerin kredisi (40 AKTS), öğrencinin öğretim programında yer alan derslerin kredisine (240 AKTS) dâhil değildir. Alınacak Pedagojik Formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Çizelgesi (Transkript) içerisinde gösterilecektir ve bu dersler mezuniyet ortalamalarına dahil edilecektir.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi  almak isteyen öğrencinin, başvuru için belirlenen tarih aralığında dilekçesini ilgili fakültenin öğrenci işleri birimine teslim etmesi gerekmektedir.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi müfredatına uygun olarak öğrencilerin bulunduğu sınıf ve alt sınıf dersleri, birim öğrenci işleri tarafından öğrencinin üzerine atanacaktır.
 
Derse kayıt, derse devam, sınav, uygulama, ders başarı vb. değerlendirmeleri için Ordu Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanacaktır. 
 
Pedagojik formasyon eğitimi açılabilecek programlar Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı cetvelinde ve Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi kurs belgesine sahip branş bazlı öğretmen sayıları dikkate alınarak açılacaktır.
  
Lisans eğitimindeki tüm dersleri başaran ancak pedagojik formasyon derslerinin tamamını alamayan veya alıp başaramayanlar yazılı olarak talep etmeleri halinde azami öğrenim süresiyle sınırlı olmak üzere eğitimlerine devam edebileceklerdir. Bu öğrenciler diğer dersleri 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi güz yarıyılında alabileceklerdir.
 
Pedagojik Formasyon Eğitimi dersleri Üniversitemiz Senatosunun 11.01.2023 tarih ve 2023/08 sayılı kararında da belirtildiği üzere aşağıdaki öğretim planına göre verilecektir.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ

Üniversite tarafından yayınlanan açıklamasında pedagojik formasyon başvurusu hakkında şu ifadelere yer verildi: 29.12.2022 tarihinde yapılan Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısı uyarınca ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 02.01.20123 tarih ve 64126 sayılı yazısı gereği Pedagojik Formasyon Eğitiminin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılında sadece mezun aşamasında (son) sınıf olan öğrenciler tercihlerine sunulacaktır. Ara sınıflar 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde başlayacaktır.

 Üniversitemiz Pedagojik Formasyon başvuru tarihleri 27.02.2023 - 06.03.2023 tarihleri arasında olup ilgili akademik birime şahsen yada E-posta yoluyla başvurular yapılacaktır. İl dışında olan 4. sınıf öğrencilerimiz ekteki dilekçeyi kimlik fotokopileri ile beraber bağlı bulundukları Fakültenin E-posta adresine taratıp gönderebilirler. Not: E-posta adresine gönderilen dilekçelerin eksiksiz doldurulması, okunaklı olması ve tarayıcıdan taratıp gönderilmesi önemle arz olunur. Resmi çekilip gönderilen dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Tüm Öğrencilerimize Duyurulur.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Üniversite tarafından yayınlanan açıklamasında pedagojik formasyon başvurusu hakkında şu ifadelere yer verildi: Süleyman Demirel Üniversitesi 2022-2023 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon eğitimi başvuruları, 8 Mart 2023 tarihine kadar uzatıldı. Başvurular, https://sdunet.sdu.edu.tr adresinde sol açılır menüde yer alan başvurular bağlantısının altındaki “Formasyon Başvurusu” içeriğinden çevrim içi olarak yapılacaktır.

DİĞER ÜNİVERSİTELER

Diğer üniversitelerin resmi sayfasına bakarak pedagojik formasyon başvurunuzu yapabilirsiniz. Siz hangi üniversiteden duyuru bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Yabancı övrenci başuruları nezaman başlıyor