2023 Ocak Zammı Ne Kadar? Asgari Ücrete Zam İçin Kulislerde Konuşulan Rakam Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 Ocak Zammı Ne Kadar? Asgari Ücrete Zam İçin Kulislerde Konuşulan Rakam Belli Oldu

Son dakika haberi: Asgari ücrete zam için kulis bilgisi geldi. Kulislerde konuşulan rakam belli oldu.

Çalışma Hayatı 16 Ekim 2022 13:31 0
2023 Ocak Zammı Ne Kadar? Asgari Ücrete Zam İçin Kulislerde Konuşulan Rakam Belli Oldu

Ankara kulislerinde bomba asgari ücret iddiası.

Gazeteci Erdal Sağlam yaptığı son dakika açıklamasında, Ankara kulislerinde asgari ücrete büyük bir zam yapılacağını söyledi. Kulislerde konuşulan rakamı açıklayan Sağlam, Mesele Ekonomi adlı hesaptan yaptığı canlı yayında asgari ücret ve emekli maaşlarına değindi.

ESNAFA KREDİ

Esnafa kredi müjdesine değinerek sözlerini sürdüren Sağlam, "Şimdiye kadar, son 2-3 yılda hükûmet ciddi bir biçimde çalışanlardan, esnaflardan üst kesimlere gelir transferi yaptı. Seçim öncesi tersine bir gelir transferi olması planlıyor. Esnafa verilecek 100 milyar liralık kredi bu kapsamda değerlendirilebilir." dedi.

İKİNCİ S 400 VAKASI

Putin'in Türkiye'de gaz merkezi kurulması teklifine de değinen Sağlam,  bu hamlenin "Putin elimize bomba koydu" şeklinde yorumlandığını söyledi ve "Enerji uzmanlarına göre Putin'in Türkiye'nin enerji merkezi olmasıyla ilgisi yok. Bir zarf atıyor, asıl amacı ise Avrupa. Mavi Akım ve Türk Akım'ın kapasitesini genişletip Avrupa'ya gaz satmak istiyor. Özellikle de kendine yakın duran Avrupa ülkelerine gaz satmak istiyor" dedi. Sağlam sözlerininin devamında bu önerinin ikinci bir S 400 krizi yaratabileceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ ZAMMI

Sağlam yaptığı açıklamada asgari ücretin 9 bin liranın üzerine çıkarılacağını söyledi ve "Bu beklentileri düşürmek için bir süredir çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı'nın söylediği de bu kapsamda değerlendirilebilir. Başka tatlandırıcılar koyarak asgari ücreti daha düşük tutma eğilimine girebilirler. Ne olabilir tatlandırıcılar? İlk akla gelen en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkartılması konuşuluyor. Daha kalıcı bir çözüm olarak yılbaşında yeni zam verdikten sonra üç ayda bir, ayda bir yeni zamlar mı düşünülecek henüz bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM ÖNCESİ EK ZAMLA 9 BİN LİRA

Asgari ücrete sene başında yapılacak zammın ardından Nisan ayında bir zam daha yapılacağı iddia edildi. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç