2023 LGS soruları için son dakika açıklaması: Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, İngilizce, Din Kültürü...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 LGS soruları için son dakika açıklaması: Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, İngilizce, Din Kültürü...

Son dakika haberi: 2023 LGS soru ve cevapları hakkında açıklama geldi. Gelen açıklamada soruların nasıl olacağına yer verildi.

Sınav 15 Mart 2023 09:57 0
2023 LGS soruları için son dakika açıklaması: Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, İngilizce, Din Kültürü...

2023 LGS soru ve cevapları hakkında açıklama.

2023 yılı Liselere Giriş Sınavı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika açıklamasında Liselere Giriş Sınavında bu sene konuların az olduğu, ancak sorularda detayın çok sorulacağı bildirildi. 

2020 yılında okullar kapanmış ve uzaktan eğitime geçilmiş ve LGS'de 2. dönem konularının olmayacağı bildirilmişti. O sene sınav zor olarak değerlendirilmiş, bu sene de sınavın zor olabileceği belirtilmişti.

Matematik dersinde müfredatın 6 konuya indiği bildirildi. Öğrencilerin yoğunlaştıkları alan daralacak. Bu duruma göre öğrenciler, daha az konuyu daha iyi özümseyerek avantajlı bir durum oluşturabilir. 2020 yılında olduğu gibi en çok Matematik dersindne eleyici sorular gelmesi bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, "Öğrencinin analitik düşünce yeteneğini ölçen hikâye tarzı matematik sorularının çıkmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkçe dersinde görsellerle ilgili soruları cevaplama, tablo, grafik ve çizelgeyle sunulan bilgilerin yorumlama, okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunma gibi yorum becerisini ölçmeyi amaçlayan kapsayıcı kazanımlar bulunuyor. Şubat ayı için yayınlanan örnek sorulara bakıldığında Türkçe soruları öğrencilerin zaman yönetimini ölçer nitleikte olacak. Diğer derslerde konular daha az olduğu için en çeldirici soruların Türkçe dersinden çıkacağı bildiriliyor. Türkçe dersinde başarılı olmak için bol bol kitap okunması tavsiye ediliyor.

İngilizce dersine baktığmızda okuduğunu anlama, grafik ve görselleri yorumlayabilme becerilerini ölçen ve dikkat gerektiren soruların karşımıza çıkması bekleniyor. Sınavda özellikle öğrencilerin okuduğunu anlamanın yanında analiz yaparak sonuca ulaşması ve bu şekilde becerileri ölçebileceği şekilde soruların gelmesi bekleniyor.

Fen Bilgisi dersinde konu çok az. Şema, görsel ve tablolarla ilgili soruların ağırlıklı olacağı bildiriliyor. Fen sorularında başarılı olabilmek için kalan az konularda daha ince detaylara hakim olmanız gerekmektedir. Dikkat becerileri ve okuma yetenekleri ön plana çıkacak.

Sosyal Bilgiler dersine baktığımızda İnkılap Tarigi ve Atatürkçülük dersindeki ilk 3 ünite konularından sorumlu olacağı, üniteler ve kazanımların azaldığı içinm kavramların bilinmesi, iyi öğrenilmesi gerekecek. Daha seçici sorular olacak.

Din Kültürü dersinde ilk iki ünitenin tamamı ve üçüncü ünitenin iki konusu olacak. Bu derste de kavramların iyi bilinmesi ve ayrıntılara dikkat edilmesi gerekmektedir. Sabah Gazetesi'ne açıklamada bulunan uzman isimler, "Orta güçlükte sorular sorulmuş. Sınavda kavramlar üzerinden neden-sonuç ilişkisini irdeleyen tarzda sorular gelebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Şubat Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

Şubat Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

Şubat Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları çözüm videosu:

Şubat Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları çözüm videosu:

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç