2023 KYK Burs ve Kredi Miktarı Ne Kadar Olacak? Zamda İlk Beklenti Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 KYK Burs ve Kredi Miktarı Ne Kadar Olacak? Zamda İlk Beklenti Açıklandı

2023 yılında KYK kredi ve burs miktarına zam gelecek. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Finans Magazin 8 Ekim 2022 17:11 1
2023 KYK Burs ve Kredi Miktarı Ne Kadar Olacak? Zamda İlk Beklenti Açıklandı

KYK burs ve kredilerine zam gelecek.

Balıkesir'de düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK burs ve kredileri ile üniversite harçlarına değindi. 

DAR GELİRLİLER MEMUR VE EMEKLİLER

Erdoğan yaptığı açıklamada fiyat artışlarının en önemli gündemleri olduğunu söyledi ve alım gücü düşen kesimlerin destekleneceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında, "İnşallah tüm bu kesimlerin bu durumlarını düzenleyerek refah düzeylerini yükseltecek adımlar atacağız. Türkiye güçlü bir ülke. Bizim yaptığımız en büyük iyiliklerden biri kamu mali dengesindeki bozulmalara izin vermedik. Eskiden harç alınıyordu. Bu harç nedeniyle boykotlar yapılıyordu. Biz geldik ne yaptık Harcı kaldırdık. İsteyene burs kredi veriyor muyuz? Veriyoruz. Yurtlarımız şu anda ihtiyaçları karşılayacak durumda. 850 bin kapasiteli yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya 1 yılda yaparız. Bay Kemal sen hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK'yı duman ettin.Türkiye Yüzyılı gibi yeni vizyonlarla gençlere bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için çalışıyoruz. Üniversitesi olmayan ilimiz var mı? Yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bizim gencimiz Iğdır'dan çıkıp İstanbul'a gitmesin. Profesörlerimiz doçentlerimiz Iğdır'a Ağrı'ya Muş'a gitsin, yavrularımızı oralarda yetiştirsinler. Oralarda birinci olarak mezun olan yavrularımız var. Bunların önünü hazırladık. 76 üniversiteden 208 üniversiteye." ifadelerini kullandı.

YURT KAPASİTESİ

KYK yurtları hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya 1 yılda yaparız, Bay Kemal hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK'yı duman ettin, mahvettin. Savaş Ay'ın programında hastanelerde rehine alınan hastalarımız vardı. Kimdi SSK'nın başında, Bay Kemal. Bundan bir şey olmaz. Biz bu ülkeyi 15 seçimdir seçim kazanamayan Bay Kemal'e inanmadığı için yol açmıyor." dedi.

BURS KREDİ ZAMMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan burs ve kredilere yapılacak zamma değindi ve "Yaptığımız yüksek ücret artışlarıyla herkesin yanında yer aldık. Göreve geldiğimizde neydi burs 45 liracıktı. Şimdi burs 850 lira oldu ve doktora öğrencilerininki asgari ücrete çıktı. İnşallah yılbaşında tüm bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek refah kayıplarını telafi edecek adımlar atacağız. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu ülkeye yaptığımız en büyük hizmetlerden biri kamu mali dengesindeki bozulmalara izin vermeyişimiz olmuştur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamasında Ocak 2023'te burs ve kredilerin zamlanacağını söyledi.

NE KADAR OLACAK?

Bu sene 850 lira olan KYK burs miktarı enflasyon  oranında arttırılırsa sene sonu yüzde 70 civarında beklenen enflasyonla 1400-1500 lira civarına gelmesi bekleniyor. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KYK BURSLARI NE ZAMAN?

KYK burs başvuruları Kasım ayında başlayacak. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1500 olsa neolacak herşeye yine zam gelecek