2023 fitre ne kadar, ne zaman verilir, Ramazandan önce verilir mi? Diyanetten son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 fitre ne kadar, ne zaman verilir, Ramazandan önce verilir mi? Diyanetten son dakika açıklaması geldi

2023 yılı Fitre miktarı ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Finans Magazin 9 Şubat 2023 13:15 1
2023 fitre ne kadar, ne zaman verilir, Ramazandan önce verilir mi? Diyanetten son dakika açıklaması geldi

Son dakika haberi: Fitreler deprem bölgesine erken gönderilebilir.

Diyanet'ten bir son dakika açıklaması yapıldı. Din İşleri Yüksek Kurulunca yapılan son dakika açıklamasında 2023 yılı fitre miktarına yer veridi ve 2023 yılı için 70 lira belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde toplanan Din İşleri Yüksek Kurulu'na Abdurrahman Haçkalı başkanlık etti ve toplantıdan sonda açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2023 yılında fitrelerin deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara gönderilebileceğin, fitrelerin 70 TL üzerinden ulaştırılabileceğine yer verildi. 

Toplantıdan sonra yapılan resmi açıklamada, "Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı için fitre miktarı 70 TL olarak belirlenmiştir. Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda gibi maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Her bir mükellef, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebilir" değerlendirmesine yer verildi.

Kurul yaptığı açıklamanın yanı sıra içinden geçilen zor durumun ve olağanüstü şartlar nedeniyle vatandaşların yoğun şekilde soru sorduğunu ve "Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler" ifadelerini ile cevapladı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Her şey bitti, fitre ne kadar onun tasasına mı düşeceğiz?