2023 DGS ile geçiş yapılabilecek lisans bölümleri açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 DGS ile geçiş yapılabilecek lisans bölümleri açıklandı

2023 DGS için son dakika açıklaması geldi. İşte DGS sonuçlarının ardından adayların geçiş yapabileceği lisans bölümleri.

Sınav 11 Ağu 2023 10:17 0
2023 DGS ile geçiş yapılabilecek lisans bölümleri açıklandı

DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler.

2023 yılı DGS sonuçları açıklandı. Dikey Geçiş Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar, 2 yıllık bölümlerden hangi lisans bölümlerine geçiş yapabileceklerini araştırmaya başladı.

Açıklanan sonuç duyurusu şu şekilde:

"16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı’nın (2023-DGS)  değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir"

Sonuçlara e devlet şifresi ile ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilirsiniz.

2023 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS tercihlerinin 21 Ağustos'tan sonra başlaması bekleniyor. Tercihlerle ilgili şu açıklamalar yapıldı: "Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir"

GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER

DGS'ye giren adaylar, lisans bölümlere geçiş yapabilecek. Geçiş yapılabilecek bölümlerin listesi için TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç