2023 Brent Petrol Tahmini Yayınlandı: Bu 7 Olay Akaryakıt Fiyatlarının Kaderini Belirleyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 Brent Petrol Tahmini Yayınlandı: Bu 7 Olay Akaryakıt Fiyatlarının Kaderini Belirleyecek

Son dakika haberi: Petrol fiyatları ile ilgili 2023 yılı tahmini yayınlandı. İşte petrolün kaderini belirleyecek 7 olay.

Emtia 25 Kasım 2022 17:53 0
2023 Brent Petrol Tahmini Yayınlandı: Bu 7 Olay Akaryakıt Fiyatlarının Kaderini Belirleyecek

Morgan Stanley'den petrol tahmini.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Morgan Stanley tarafından yapılan açıklamada 2023 yılının ilk çeyreğinde petrol arzında biraz fazlalık yaşanacağına yer verildi ve 5 dolarlık bir düşüş yapıldı. 

Aralarında Morgan Stanley'in önde gelen isimlerinden Martijn Rats ve Amy Sergeant isimlerinin yer aldığı stratejistler, yayınladıkları bilgi notunda 2023 yılının ilk çeyreğinde brent petrol ve Amerika ham petrol fiyatının düşmesini öngördüklerini ve brent petrolün 95 , ABD petrolünün ise 92.5 dolara düşeceğini beklediklerini söyledi.

Yayınlanan nota baktığımızda, “Bizim değerlendirmemiz 2023 ilk çeyreğinde hafif bir arz fazlası, ikinci çeyrekte arz-talep eşitliği ve yılın ikinci yarısında arz açığına işaret ediyor” değerlendirmesinin yer aldığı görüldü.

BU 7 FAKTÖR BELİRLEYECEK

Morgan Stanley stratejistleri yaptıkları açıklamada petrol fiyatlarını 7 şeyin etkileyeceğini söyledi ve 7 faktörü şu şekilde sıraladı:

  • -Havacılık endüstrisinin toparlanması
  • -Çin’in yeniden açılması
  • -Rus petrolüne AB ambargosu
  • -Dizelde yaşanan sıkışıklık
  • -ABD kıyı petrolünün görünümü
  • -Stratejik petrol rezervlerinin piyasaya sunulmasının sona ermesi
  • -Sermaye harcamalarının yönlendirilmesi olarak belirlendi.

Raporun değerlendirme kısmında, bu 7 faktörden birinin bozulması durumunda petrol fiyatlarının olumsuz etkileneceğine de dikkatler çekildi. Bu faktörlere bağlı olarak petrol fiyatları takip edilecek.

ŞİMDİ KAÇ DOLAR?

Gelen son bilgilere göre brent petrol varil fiyatı piyasalarda 85 dolar seviyesinden işlem görüyor. ABD petrolü ise piyasalarda 79 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç