2023 Asgari Ücret Zammında Bu Rakam İlk Defa Verildi: İşte Beklenen Maaş Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023 Asgari Ücret Zammında Bu Rakam İlk Defa Verildi: İşte Beklenen Maaş Zammı

2023 asgari ücret zammı için ilk defa net bir rakam verildi. İşte bütçeye göre beklenen asgari ücret zammı.

Çalışma Hayatı 22 Ekim 2022 23:56 24
2023 Asgari Ücret Zammında Bu Rakam İlk Defa Verildi: İşte Beklenen Maaş Zammı

Aralı kayında yapılacak asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. Şimdiye kadar açıklanan rakamlardan farklı bir zam açıklandı.

Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının ardından yeni zam Temmuz ayında yapıldı. Yapılan Temmuz zammı sonra art arda zamlarla birlikt eenflasyon yüzde 80'leri geride bıraktı. Halkın hissettiği enflasyon ise biraz dha fazla oldu. bu durum alım gücünün her geçen gün düşmesine neden olurken asgari ücret zammında şimdiye kadar açıklanan rakamlardan farklı bir rakam açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile diğer hükümet temsilcileri asgari ücret zammı hakkında yüksek zam yapılacağı açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete zam ile ilgili, "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİYE KADAR AÇIKLANAN RAKAMLARIN DIŞINDA BİR RAKAM AÇIKLANDI

Şimdiye kadar asgari ücrete zam ile ilgili birçok rakam açıklandı. 7 bin 7 bin 500 , 9 ve 10 bin liralık rakamlar telaffuz edilirken 2023 yılı merkezi bütçe teklifinde kritik detay ortaya çıktı. Bütçe ilgilili sunum yapan Cumhurbaşkanı Fuat Oktay,  bütçede ‘işveren sigorta prim desteği’ kalemi dikkatleri çekti.

2022 yılında 43.1 milyar lira olan işveren sigorta prim desteği gelecek yıl 68.1 milyar lira olarak belirlendi. İşverene yapılacak sigorta prim desteğinde yüzde 58'lik zam yapılacak. Bu şekilde asgari ücrete zam hakkında da bilgi veriyor. Bu oranda zam yapılırsa asghari ücret 8 bin 690 lira olacak.

Sizce 8 bin 690 lira yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete zam gelince her şeye zam gelecek zaten zam olsa ne olmasa ne hiç birşey degismicek yani millet boşa seviniyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Malesef yetmez tek maaş ile geçim çok aşırı zorlaştı.maaslarin artması ile beraber hersey daha da artıyor ne zamdan birsey anlıyoruz ne giderimizden.maasa zam olsun ama enflasyon aynı kalsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
9 bin en iyisi bence millet için halk için ve bide bi konu var sebze meyve bakliyat ürünleri düşsün
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şuanki hayat şartlarında yetersiz bir rakam
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayat pahalılığını ve alım gücünü en iyi şekilde sağlayamadıktan sonra Asgari ücrete zam yapmak sonuç değil.