2022 LGS Tercihleri Nereden Nasıl Yapılır? Tercihler Ne Zaman Bitecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2022 LGS Tercihleri Nereden Nasıl Yapılır? Tercihler Ne Zaman Bitecek?

LGS tercihleri için beklenen gün geldi! 2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci bugün itibariyle başladı.

Eğitim 4 Tem 2022 16:21 0
2022 LGS Tercihleri Nereden Nasıl Yapılır? Tercihler Ne Zaman Bitecek?

LGS tercihleri için beklenen gün geldi! 2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci bugün itibariyle başladı. Peki 2022 LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır, tercih işlemleri ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

Öğrenciler tarafından sabırzıkla beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2022 tercih süreci 4 Temmuz 2022 itibariyle başladı. Tercih kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. 

LGS TERCİH KILAVUZU İLE TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

2022 LGS tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başladı ve 20 Temmuz 2022 Pazartesi günü sona erecek. İlk olarak tercih işlemleri Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar alanından yapılacak. Öğrenciler en fazla 5 okulu tercih edebilecek. Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar için en fazla 10, Pansiyonlu Okullar için en az fazla 5 olmak üzere toplam 20 okul tercih edilebilecek.

TERCİHLER NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri öğrenci ve veliler tarafından https://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılacak. Tercihler yapıldıktan sonra ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etmek zorunda. Bu ekrandan tercih yapmayan öğrencilere, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar için tercih ekranı açılmayacak. 

Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 ayrı grupta tercih yapma hakkına sahip olacak. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise sadece Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapma hakkına sahip olacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20 Temmuz 2022 tarihinde tercih sürecinin sona ermesinin ardından 2022 LGS tercih sonuçları www.meb.gov.tr adresi üzerinden 25 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç