2022 KPSS Sınavı İptal Edilecek Mi? KPSS Sınavı Tekrarlanacak Mı? KPSS Sınavı Hiç İptal Edildi Mi? İşte Son Gelişmeler...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2022 KPSS Sınavı İptal Edilecek Mi? KPSS Sınavı Tekrarlanacak Mı? KPSS Sınavı Hiç İptal Edildi Mi? İşte Son Gelişmeler...

2022 KPSS sınavı iptal edilecek mi? KPSS sınavı iptal edilirse ne zaman yapılır? İşte detaylar...

Sınav 3 Ağu 2022 16:38 0
2022 KPSS Sınavı İptal Edilecek Mi? KPSS Sınavı Tekrarlanacak Mı? KPSS Sınavı Hiç İptal Edildi Mi? İşte Son Gelişmeler...

2022 KPSS sınavı iptal edilecek mi? KPSS sınavı iptal edilirse ne zaman yapılır? İşte detaylar...

2022 KPSS sınavında şaibe iddialarının gündeme bomba gibi düşmesinin ardından son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Peki KPSS sınavı son durum nedir, ÖSYM 2022 KPSS tekrar yapılacak, KPSS 2022 sınavı iptal edilecek mi? KPSS 2022 sınavı iptal mi edilecek? Daha önce KPSS sınavı iptal edildi mi? İşte merak edilen detaylar...

31 Temmuz 2022 tarihinde ÖSYM tarafından 81 ilde gerçekleştirilen KPSS sınavı sorularının sosyal medya da bir yayınevi ile aynı soruların sorulması öğrenciler tarafından tepkilere neden olmuştu. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran iddialar üzerine ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığına dair açıklama gelsede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu iddiların araştıralacağını söyleyerek gece yarısı yayımlanan Resmi Gazete'de ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden aldığı görüldü. Şimdi ise sınava binlerce öğrencinin gündeminde KPSS iptal mi olacak sorusu yer alıyor. Bizde bu haberimizde siz değerli okurlarımıza KPSS sınavı ile ilgili son dakika gelişmelerini derledik.

Geçtiğimzi Pazar günü kamu personeli seçme sınavının gerçekleştirilmesi ardından ÖSYM KPSS cevap anahtarının belli bir bölümü de açıklanmış ve bazı soruların şaibeli olduğu yönünde yorumlar yapılmıştı. Adaylar sorular hakkında karşılaştırma yapmış ve ÖSYM'nin paylaştığı sorular ile bir yayınevinin deneme kitaplarında bundan soruların birebir benzerlik gösterdiğini aktarmıştı.

Söz konusu sınavın iptali ile ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı fakat konu hakkında yaşanacak  olan gelişmeler adaylar ve tüm ülke tarafından merak ediliyor. Kopya soru iddiaları hakkında ÖSYM'nin bir açıklama yayınladığı öğrenildi ve iddiaların asılsız olduğu ifade edildi. Gündeme bomba gibi düşen şaibeli sınav soruları iddiaları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da KPSS lisans sınavı hakkında önemli ifadeler kullandı.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN GÖREVDEN ALINDI

Kopya soru iddiası ile ilgili olarak çalışma başlatılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'de yaşanan kopya soru iddiaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2022 KPSS ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu’nun yapacağı incelemeler sonucunda gerekli adımların ivedilikle atılacağı ve elde edilen verilerin bütün bir şekilde değerlendirileceği yönünde bilgiler paylaşıldı ve kopya soru iddiası hakkında tek bir evlatlarının daim mağdur olmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini de bildirdi. Bunun yanı sıra kopya sorun iddiaları ile ilgili olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanı Halis Aygün'ün de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı.

Konu hakkında yapılan açıklamalardan biri de ekiplerin oluşturulacağı, çalışmaların başlayacağı ve tüm mecraların mercek altında olduğu yönünde oldu. Soruyu hazırlayanların, soru veri tabanlarının ve nasıl seçildiklerinin inceleneceği belirtildi ve yayınevinin ÖSYM'den ihale alıp almadığına bakılacağı bilgisi paylaşıldı. Kopya soru iddiaları devamında önümüzde 2 sınavın daha bulunduğu yazılırken bunların denetim ile ilgili detaylar olduğu bilgisi aktarıldı. Sınavlar yapılacak mı şeklinde sorular araştırma konusu olurken detaylı bilgilerin de açıklama yapıldığı takdirde kamuoyuna bildirileceği söylenildi.

2022 KPSS İPTAL OLURSA NE ZAMAN YAPILIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren adaylar tarafından merak edilen konulardan bir diğeri ise KPSS sınavının iptal edilmesi durumunda yeni sınav tarihinin ne zaman olacağı oldu. ÖSYM tarafından iptal kararı çıkması durumunda yeni sınav tarihi açıklanacak. Ancak yeni soruların hazırlığı, sınav merkezlerinin hazırlanması, sınav görevlilerinin seçilmesi ve adaylara duyuru yapılması süreçlerinin ne kadar süreceği henüz belli değil. 

DAHA ÖNCE KPSS SINAVI İPTAL EDİLDİ Mİ?

2002 yılında uygulamaya alınan KPSS sınavı o tarihten bu yana sadece bir sınav iptal edildi. Daha önce soru iptalleri olsa da genel sınav iptali sadece 1 kere yaşandı. 2010 KPSS-A sınavında kopya skandalı üzerine 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" sınavı iptal edilmişti.

KPSS Sınavı ile ilgili son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç