2021'de Rekor Kar Yapan Petkim İhracat Şampiyonu Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2021'de Rekor Kar Yapan Petkim İhracat Şampiyonu Oldu

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan ihracatın yıldızları listesinde Petkim dikkatleri çekti. Şirket, tüm kategorilerde lider konumda oldu.

Borsa 29 Mart 2022 23:44 0
2021'de Rekor Kar Yapan Petkim İhracat Şampiyonu Oldu

Doğrudan dış ticarette yatırımcı olan SOCAK Türkiye'nin iştiraki konumunda olan Petkim, 2021 senesinde kimya sektöründe Türkiye 'de ihracat şampiyonu oldu. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından her sene geleneksel olarak açıklanan İhracatın Yıldızları listesi kamuoyu ile paylaşıldı ve tüm sektörler kategorisine göz attığımızda Petkim'in bu kategorilerde lider konumda olduğu görüldü.



İHRACAT MİKTARI BELLİ OLDU


Listeye baktığımızda Türkiye'nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi olan ve iki senedir devam eden pandemi süreci ile kısıtlamalara rağmen üretimlerin aksamaması için yerli üreticilerin ihtiyaçlarına öncelik veren Petkim, uzun senedir tekrarladığı gibi 2021 senesinde de Ege Bölgesi'nin ihracat şampiyonu konumuna yeniden geldi. İki sene sonra yeniden tüm sektörlerde ihracatta lider konuma gelen Petkim, 810 milyon doların üzerine bir ihracat gerçekleştirdi.


SOCAK'ın bir diğer iştirakı olan Star Rafineri entegrasyonu ile sağlanan sinerjiyle üretimine devam eden Petkim, 2020 yılında olduğu gibi geçen sene de hijyen ihtiyacının sürekli olarak atması ile ve ambalaj malzemelerine olan talebin artması ile kapasite kullanım oranını yüzde 5 civarında yükseltti ve yüzde 92.6 seviyesine çıkardı. Bunun yanı sıra Petkim 2021'de 5.5 milyar lira net kar etti ve rekor kırdı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç