20 Bin Polis Alımı Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

20 Bin Polis Alımı Yapılacak

Son dakika haberi: Polis alımı bekleyenleri sevindiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada polis alımı müjdesi verildi.

Kamu 7 Haz 2022 20:21 24
20 Bin Polis Alımı Yapılacak

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNDEN EN AZ 20 BİN POLİS ALIMI MÜJDESİ.

Dün milyonların beklediği açıklama sonunda geldi. Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek gösterge konusunda müjdeyi verdi. Erdoğan açıklamasında tüm kamu personellerinin mevcut ek göstergelerinde 600 puanlık yükseliş olacağını söyledi.

PEKİ BU NE ANLAMA GELİYOR?

En merak edilen konu ise bunun ne anlama geldiği konusu oldu. 600 puanlık ek gösterge zammı ile birlikte kamu personellerinin emekli olduğunda alacakları ikramiyeler ile emekli maaşında artış olacak. Bir kamu personeli , ek gösterge zammından sonra emekli olduğunda ortalama 1300 lira daha fazla maaş alacak olup emekli ikramiyesi de en az 44 bin lira seviyesinde zamlanacak.

TÜM MEMURLAR DAHİL EDİLDİ

İlk olarak söz konusu düzenlemenin 4 gruptaki kamu personellerine geleceğine yer verlildi: Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri. Ancak yapılan son dakika açıklamasında ek gösterge zammının tüm memurlara verileceği duyuruldu. 5 milyondan fazla memurun ek göstergeleri arttırıldı.

100 BİNDEN FAZLA MEMUR BEKLİYOR

Edindiğimiz son bilgilere göre ortalama 100 binden fazla memurun emekli olmak için ek gösterge düzenlemesini beklediği öğrenildi. Ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra emekli olan kamu personellerine zamlı ikramiye verilecek. Bu tarihten önce emekli olanlar ek gösterge ile gelen ikramiye zammından faydalanamayacak. 

POLİS ALIMI MÜJDESİ GELDİ

Ek gösterge düzenlemesini bekleyen memurların seneye emekli olmasından sonra kamuda önemli bir boşluk olması , çok saydıa kadronun boşa çıkması ve bu kadrolara kamu personeli alımı yapılması bekleniyor. Bu boşlukta en fazla kadronun polis kadrosuna ayrılması bekleniyor. 15 Ocak 2023 'ten sonra emekli olacak polislerin yerine en az 20 bin polis alımı yapılması bekleniyor. Alımların çoğunun lisans mezunlarından yapılması bekleniyor. Sizce hangi mezunlardan alım olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Polis Alımı İlanı Geldiğinde Finans7.com'da olacak. Polis Alımı İlanı Geldiğinde Bildirimle Haberiniz Olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Not: Bu haber, finans7.com özel haberidir. Aktif link konulmadan alıntılanması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. 

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
BU KADAR LİSANS MEZUNU BEKLERKEN ONLISANS VE LISE MEZUNLARI SIRASINI BEKLESINNNN BOŞUNA 4 SENE DİRSEK CÜRÜTMEDİK BENCİL OLMAYINNNN
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Önlisans olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lisans olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lisans olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lisans olmalı