2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında gençlere 12 ay geri ödemesiz kredi müjdesi verdi.

Kredi 30 Nisan 2022 23:02 10
2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Müjdesi

12 ay geri ödemesiz kredi başvuru detayları açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati 12 ay geri ödemesiz kredi açıklamasında bulunurken kimlere geri ödemesiz kredi verileceği kamuoyuna duyuruldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu kredi kampanyasının detaylarına yer verdik.

 

BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Bakan Nebati, "Girişimcilerimize Bayram Müjdemiz; Fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm girişimcilerimize 6 farklı girişimci modeline yönelik finansman desteğini uygun koşullarda devreye alıyoruz." ifadeleri ile müjdesini duyurdu. Bayramdan önce müjdesini duyuran Bakan Nebati, başvurular için açıklamasını da yaptı. Bakan Nebati'nin açıklaması kısa süre içinde yankı uyandırdı.

 

DETAYLAR

Söz konusu kredi kampanyasının detayları da belli oldu. Bu kredi türlerine baktığımızda en çok dikkat çeken kredi üniversite mezunlarına verilen kredi oldu. Yeni mezunlara verilen kredide yaş şartı 35 olarak açıklandı. Üniversitelerin yüksekokul ya da fakültelerinden yani 2 ya da 4 yıllık üniversitelerden mezun olan , mezun olduğu bölüm ile ilgili bir iş tecrübesi olmayan gençlere yardım yapılacağına yer verildi. 

350 BİN LİRA KREDİ

Üniversite mezunu gençlere 350 bin liraya kadar kredi verileceği açıklandı. 12 ay geri ödemesiz şekilde verilecek kredi , 60 aya kadar vade ile vatandaşlara kullandırılacak. Konu ile ilgili açıklamada, "Ülkemizin girişimcilik ekosistemine katkı sunmak amacıyla 6 farklı girişimci modeline yönelik finansman desteğini hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Halkbank, aracılığıyla avantajlı faiz oranları ile azami 12 ay ana para ödemesiz dönem, 60 aya kadar vade imkanı tanınarak girişimcilerimize ihtiyaç duydukları finansmana erişimi geniş bir yelpazede devreye alıyoruz."

6 farklı başlık altında verilen söz konusu kredilere başvurular Halkbank'a yapılacak. Başvurusunu yapan yeni mezunlara , uygun görülmesi , şartları taşıması durumunda ödemeler yapılacak ve 12 ay geri ödemesiz şekilde verilecek kredi ile vatandaşlara iş kurma fırsatı sunulacak.

Söz konusu kredi kampanyası gençler tarafından sevinçle karşılandı. Üniversite mezunu olan gençlere sunulan bu kampanya için mezunların kendsiinin başvuru yapması gerekmektedir. Peki siz başvuru yapacak mısınız? Hangi proje ile başvuru yapmayı düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum ısmından bu konudaki düşüncelerinizi, merak ettiklerinizi yazabilirsiniz. 

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz son sınıftayız bu yaz mezun olucaz biz de alabiyormuyuz krediyi.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz sanıyorsunuz ki para veriyoruz bizi sevsinler. Asla bu psikolojik baskılarına gelmeyeceğiz siz doldurun cebinizi paranızda siz de kalsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Öğrenim katkı kredisini ödedik şimdide sıra bunda öyle mi... ya daha nasıl ödeyecegimizi düşünürken bide bunu mu sunuyorsunuz bize gerçekten tebrik ediyorum sizi güzel bir girişim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben arıcılık yapmak için basvurursam kredi verirler mi