2 ve 4 yıllık üniversite mezunlarına 1 yıl ertelemeli 400 bin TL kredi başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 ve 4 yıllık üniversite mezunlarına 1 yıl ertelemeli 400 bin TL kredi başvurusu başladı

2 ve 4 yıllık mezunlara 1 yıl ertelemeli 400 bin TL kredi başvurusu başladı. İşte başvuruya ilişkin gelen son dakika açıklaması.

Kredi 12 Mart 2023 15:35 0
2 ve 4 yıllık üniversite mezunlarına 1 yıl ertelemeli 400 bin TL kredi başvurusu başladı

Bankadan 2 ve 4 yıllık mezunlara 1 yıl ertelemeli 400 bin TL.

Bankadan son dakika açıklaması geldi. Halkbank resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada 1 yıl ertelemeli 400 bin TL'ye kadar kredi verileceği bildirildi. 1 yıl geri ödemesiz olarak verilecek kredi 2 ve 4 yıllık mezunlara veriliyor. 

Cesur Girişimci Kredisi adı altında verilen krediye baktığımızda lisans ve ön lisans mezunlarına kredi verildiği görülüyor. Halkbank resmi sayfası üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, eğitimini aldığı ve en az 2 yıl deneyim kazandığı iş kolunda kendi iş yerini açmak isteyen veya kendi iş yerini açan 45 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir" ifadelerine yer verildi.

KREDİ LİMİTİ NE KADAR?

Söz konusu krediye baktığımızda limitin 400 bin lira olduğu görülüyor. Kredi türü ve vadesi hakkında bankadan yapılan açıklamada, "Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir" ifadelerine yer verildi.

KİMLERE VERİLECEK?

İş kuracak vatandaşlara verilecek 400 bin liralık kredinin özelliklerine şu şekilde yer verildi: "Örneğin; tıp doktorları, tahlil laboratuvarı kuracak biyologlar, etüt merkezi açacak öğretmenler, diş doktorları, veterinerler, avukatlar gibi"

TECRÜBESİZ OLANLARA 350 BİN LİRA

2 ve 4 yıllık bölümlerden mezun olup tecrübesiz olmayan vatandaşlara ise 350 bin liraya kadar 1 yıl geri ödemesiz kredi veriliyor. Kredi detaylarına şu şekilde yer verildi:

"Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir.

Örneğin; eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi.

Kredi Limiti: 350.000 TL"

BAŞVURU

Söz konusu destek kredisine başvurular aşağıdaki videoda anlatılmıştır:

Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç