2 ve 4 yıllık mezunlara 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 ve 4 yıllık mezunlara 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı

12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı. Gençlere, 2 ve 4 yıllık mezunlara verilecek genç girişimci kredinin detayları yazımızda.

Kredi 1 Mart 2023 19:38 1
2 ve 4 yıllık mezunlara 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı

Gençlere, 2 ve 4 yıllık mezunlara 12 ay geri ödemesiz kredi.

Gençler ile 2 ve 4 yıllık mezun vatandaşlara 12 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı. Halkbank tarafından verilen kredinin detaylarına baktığımızda başvuruların banka resmi sayfasından, internet üzerinden yapıldığı görülüyor. Peki 12 ay geri ödemesiz krediye kimler başvuru yapabilecek? İşte başvuruya ilişkin bilgiler.

GİRİŞİMCİLERE VERİLECEK

Halkbank sayfası üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda 2 ve 4 yıllık mezun olanlara iş kurmaları için para verileceği, kurulacak işin ardındna 12 ay geri ödeme olmayacak ve 12 ayın ardından söz konusu kredinin geir ödemeleri başlayacak.

Söz konusu krediye başvuru yapacaklar için yayınlanan duyuruda, "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir" ifadelerine yer verildiği görüldü. 2 ve 4 yıllık mezunlara, mezun oldukları bölüm ile ilgili bir iş yapması, iş tecrübesi olmasa bile kendi işini kurması için para verileceği açıklandı.

Bu konuya bir örnek vermek gerekirse; Diyelim ki Hukuk bitirdiniz ve kendi avukatlık ofisinizi açmak istiyorsunuz. Ofisi kurmak için kreidye başvuru yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra diyelim ki öğretmenlik mezunusunuz ve bir etüt merkezi ya da özel ders merkezi açmak istiyorsunuz. Bunun için krediye başvuru yapabiliyorsunuz. Diyelim ki ön lisans bilgisayar mezunusunuz bir teknoloji mağazası açabiliyorsunuz. Lojistik mezunuysanız bir taşımacılık kuruluşu açabiliyorsunuz. Mimarlık ya da mühendislik mezunuysanız, bununla ilgili bir ofis açabiliyorsunuz. Bu şekilde örnekler çeşitlendirilebilir. Siz hangi işi yapmak için başvuru yaparsınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

Söz konusu krediye baktığımızda üst limitin 350 bin lira olduğu görüldü. Kişilere en fazla bu miktarda kredi verilecek. Bu kredinin vade sayısı ise 60 olarak açıklandı.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Genç girişimci kredisine başvurularinternet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin internet üzerinden aşağıdaki linkten müracaat etmesi gerekmektedir:

"https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/Girisimci/girisimci-bankacilik/girisimci-kredileri/genc-girisimci-kredisi.html"

Bu sayfada sol altta Genç Girişimci Kredisi İstiyorum yazan yerden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru için projeniz hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekmektedir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Sekreter mezunuyum ne tür bı yer açmam halinde kredi alabilirim