2 şehirde TYP işçi alımı başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 şehirde TYP işçi alımı başvurusu başladı

Son dakika haberi: 2 şehirde TYP işçi alımı başvuru duyurusu geldi ve başvurular alınmaya başladı. İşte başvuru bilgileri.

TYP 1 Mayıs 2023 11:00 0
2 şehirde TYP işçi alımı başvurusu başladı

2 şehirde TYP işçi alımı başvurusu başladı.

2 ilde toplum yararına çalışma programı kapsamında işçi alımı yapılacağı açıklandı. KPSS puan şartı aranmadan kamuya yapılacak işçi alımında adaylar, geçici olarak istihdam edilecek. Başvurular İŞKUR internet adresi üzerinden alınmaya başladı. Peki TYP işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TYP kapsamında yapılacak işçi alımında başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

MAAŞ NE KADAR?

TYP kapsamında işe başlayan personellere, çalıştıkları süre boyunca her ay asgari ücret düzeyinde maaş ödemesi yapılır. İş sonunda adaylar kıdem tazminatı alamadan işsiz kalırlar.

BAŞVURU

İŞKUR'dan yapılan açıklamada Hatay ve Kahramanmaraş illerine personel alımı yapılacağı görüldü. İşçi alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki videoda belirtilen adımları takip ederek müracaatını yapması gerekmektedir:

Diğer iller için TYP ilanları geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç