2 milyon TL aylık faiz getirisi fırladı: Yattıkları yerden ayda 71 bin TL kazanıyorlar: İşte banka mevduat faiz oranları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 milyon TL aylık faiz getirisi fırladı: Yattıkları yerden ayda 71 bin TL kazanıyorlar: İşte banka mevduat faiz oranları 2023

Bankaların mevduat faizleri fırladı. Rekor seviyeye gelen mevduat faizleri hakkında son dakika açıklaması geldi.

Bankalar 21 Haz 2023 22:10 2
2 milyon TL aylık faiz getirisi fırladı: Yattıkları yerden ayda 71 bin TL kazanıyorlar: İşte banka mevduat faiz oranları 2023

2 milyon TL'nin 1 aylık faiz getirisi fırladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararından önce bankaların mevduat faizi oranları rekor kırmaya devam ediyor. 22 Haziran 2023 tarihinde saat 14.00'da Merkez Bankası politika faizini açıklayacak. Yabancılar yükske oranda bir faiz artırımı beklerken faiz artırımı sonrası mevduat faizlerinin yönünün ne olacağı merak edildi.

FAİZ ÖNCESİ MEVDUAT FAİZLERİ FIRLADI

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi bankaların mevduat faizlerine baktığımızda yüzde 43'lere kadar çıkıldığı görüldü. Parasını bankaya yatıranlara 1 ayın sonunda rekor düzeyde faiz verileceği aktarıldı.

FAİZ KARARI NE OLACAK?

Merkez Bankası'nın faiz kararı için son tahminlere bakıldığında, politika faizinin mevduat faizine yaklaştırılacağına yer verildi. 22 Haziran saat 14.00'da açıklanacak faiz kararı ile ilgili açıklama yapan Moody's, yüzde 25 ile 30 seviyesinde bir faiz beklediğini söyledi. Diğer tahminler ise şu şekilde:

İSLAM MEMİŞ: BUNLAR TUZAK

Analist İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında faiz kararı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: 

"Yurt dışı finans şirketlerinin TCMB’nin agresif faiz artışına ilişkin yayımlandığı raporlar manipülasyon ve tuzaktır.
Gerçeği yansıtmıyor.
Kamuoyunda beklentiyi yükselterek, yazdıkları faiz artışı olmayınca “Beklentiden az artırdı” diye algı yapacaklar.
Tamamen manipülasyon!"

EMLAK SEKTÖRÜNDE BÜYÜK DÜŞÜŞÜN EN BÜYÜK NEDENLERİNDEN: KİRANIN 7 KATI KAZANÇ

Bilindiği üzere son dönemlerde konut sektöründe satışlar ciddi oranda geriledi. Hemen hemen durma noktasına gelen konut satışlarının nedenleri arasında mevduat faizleri sebep olarak gösteriliyor. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada, "Ev alıp kiraya vermek, bu şekilde geçimini sağlamak isteyen kişiler, 2 milyon lirası ile ev alıp kiraya verdiğinde aylık 10 bin lira civarında kira almaktadır. Ama mevduat 2 milyon lirasını yatıranlara bankalar 32 günün sonunda 70 bin liranın üzerinde faiz getirisi sağlıyor. Bu yüzden ev alma planı yapanlar, paralarını eve yatırmaktansa mevduata yatırarak alabileceği kiranın 7 kadar para kazanıyor"

2 MİLYON LİRASINI BANKAYA YATIRANLARA NE KADAR FAİZ GETİRİSİ VERİLİYOR?

Parasını yüzde 43 faizle bankaya yatıran vatandaşlara 32 günün sonunda toplamda 71 bin 627 TL faiz getirisi veriliyor. 

Yüzde 40 faizle 2 milyon lirasını bankaya yatıranlar ise 32 günün sonunda toplamda 66 bin 630 liralık faiz getirisi sağlamış olur.

Yüzde 37 faizle 2 milyon lirasını bankaya 32 günlüğüne yatıranlara 1 ayın sonunda 61 bin 632 lira faiz getirisi sağlanır.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
faiz haram
Ziyaretçi 11 Ay Önce
faiz haram