2 haftadır düşen kripto paralara can suyu geldi: Yükseliş hızlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 haftadır düşen kripto paralara can suyu geldi: Yükseliş hızlandı

2 haftadır düşen kripto paralara can suyu ABD'den geldi ve Bitcoin ile Ethereum fiyatında yükseliş başladı.

Kripto Paralar 29 Mayıs 2023 13:01 0
2 haftadır düşen kripto paralara can suyu geldi: Yükseliş hızlandı

Son dakika: Bitcoin'in neden yükseldiği açıklandı.

Kripto para piyasasından bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Amerika'da borç limitinin yükseltilmesine ilişkin anlaşmaya varılmasından sonra Bitcoin ile diğer tüm kripto para fiyatlarında yükseliş oldu. 2 haftadır sürekli olarak düşen kripto paralarda yükseliş, bu anlaşma ile birlikte yönünü değiştirdi.

Geçen hafta 26 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, bu anlaşma haberi ile birlikte hızlı şekilde yükselerek 28 bin dolara kadar geldi. 1780 dolara kadar gerileyen Ethereum fiyatı da bu anlaşma ile birlikte 1900 dolara kadar yükseldi.

Başkan Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasındaki borç tavanı anlaşması, küresel piyasalarda risk iştahına yardımcı oldu ve piyasalarda yukarı yönlü bir yükseliş görüldü. 

Dijital varlık Borsası Independent Reserve'den John Toro ise söz konusu anlaşma ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Toro yaptığı değerlendirmede, "Pozitif risk duyarlılığı doğrudan borç tavanı çıkmazının çözümüyle ilgili. Finansman maliyetleri, kripto getirilerine göre oldukça yüksek olmaya devam ediyor. Bu da uzun vadeli yatırımcılar için negatif getiriye neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Bitcoin, zayıf likidite ve ABD baskısı nedeniyle zorlu bir çeyreği kısmen hafifleten beş günlük kazanç serisine devam ediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer ala nbilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com kripto paralar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç