2 finans şirketinden altın tahmini: 2300 doları görebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 finans şirketinden altın tahmini: 2300 doları görebilir

Son dakika haberi: Dünyaca ünlü iki finans şirketinden altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin geldi. İşte altında iki hedef.

Altın 13 Ocak 2023 08:33 0
2 finans şirketinden altın tahmini: 2300 doları görebilir

Dünyaca ünlü isim altın tahmini paylaştı.

Son dakika açıklamaları geldi. Artışa geçen altın fiyatları ile ilgili gelen değerlendirmede altında yeni hedef açıklandı. Uluslararası piyasalarda dolarda yaşanan zayıflama ve Çin'in altın piyasalaırna dönmesinden sonra yatırımcılara al sinyali göndermesi ile spot altın 8 ayın rekorunu kırdı.

Amerika'dan gelen düşük enflasyon rakamları ve bunun faiz artırım hızını azaltacak olması ile birlikte bundan sonra altında baskının bir miktar kalkacağı bildirildi. Son 2 ayda yüzde 15 kadar yükselen altının ons fiyatı , 1900 dolar sınırına kadar geldi ve son dönemlerdeki en yükske seviyesini 1899 dolarla gördü.

Dolar endeksinde devam eden zayıflama ve yüzde 3.11'in altındaki 10 yıllık hazine getirileri buna destek olurken Çin'in üst üste iki aydır altı rezervlerini arttırdığını açıklaması ile altında boğa sinyallerinin arttığına yer verildi. 

FED TOPLANTISI 1 ŞUBAT'TA

Amerika Merkez Bankası Fed, kritik faiz toplantısını 1 Şubat 2023 tarihinde yapacak. Faiz artırımının yavaşlaması beklenirken ekonomistler, 25 baz puan seviyesinde faiz artırımı bekliyor. Bu durum da altında itici bir güç olarak öne çıkıyor. 

SKCharting baş teknik stratejisti Sunil Kumar Dixit'ten altın fiyatları ile ilgili kritik bir değerlendirme geldi. Dixit yaptığı açıklamada, ABD enflasyonundaki gerileme ile birlikte ons altının 1900 doları aşacağını söyledi. Credit Suisse ise yaptığı değerlendirmede altında tüm zamanların rekoru olan 2072 dolar seviyelerinin yeniden görülmesi durumunda ralli başlayacağı ve 2300 dolar seviyesinin de görülebileceğine yer verildi.

ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre altının ons fiyatı şu sıralar 1893 dolar seviyesinde seyrediyor. Gram altın ise 1143 lira.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç