2. El ve Sıfır Araba Alacaklara Kötü Haber: Zam Dalgası Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. El ve Sıfır Araba Alacaklara Kötü Haber: Zam Dalgası Geliyor

Sıfır ve ikinci el arabada krizler yaşanmaya devam ediyor. Çip krizi çözülmeye başlandı derken başlayan savaş, tüm dengeleri alt üst etti. Gelen son bilgilere göre üretimde ciddi azalmaya gidiliyor. Bu da fiyatları artıracak.

Taşıt 28 Mart 2022 14:47 0
2. El ve Sıfır Araba Alacaklara Kötü Haber: Zam Dalgası Geliyor

Art arda gelen krizler sıfır ve ikinci el araba piyasasını vurdu. Gelen son bilgilere göre 2022 yılının kalan günlerinde sıfır ve ikinci el arabada fiyat artışlarının devam edeceğine yer verildi.


Orta gelir grubu için araba almak, ev sahibi olmak artık hayal olmaya doğru gidiyor. Alt gelir grubunda bulunan vatandaşlar için zaten hayal olan bu durum , artık orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar için de hayal olmaya doğru gidiyor. Önce pandemi krizi, daha sonra araçlarda çip krizi, hammadde temininde yaşanan sıkıntılar ve hammadede yaşanan zamlar, son olarak da Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması meseleleri , piyasalara şok etkisi oluşmasına neden oldu. Araç fiyatları son yıllarda her geçen gün daha da artış gösterirken gelen son bilgilere göre bu sene yeni zamların da yolda olduğuna yer verildi.


Küresel piyasalarda araç üretiminde 5 milyonluk bir kayıp beklendiği açıklanırken bu durum Türkiye'ye de yansıdı. Son açıklamalara bakacak olursak birçok araba şirketi, 2022 yılı için satış hedeflerini düşürmeye başladı. Skoda'dan yapılan açıklamada satış hedefinin 50 bin olduğu, ancak son dönemde yaşanan sıkıntılar ve araba fiyatlarındaki zamlar sonrası bunun 25 bin seviyesine getirildiğine yer verildi.


Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel bugün kaleme aldığı yazısında, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce'nin açıklamalarına yer verdi ve Erce, savaş nedeniyle 2022’ye bakışla ilgili bütün denklemin değiştiğini söyledi. Çip krizinin kademe kademe bu yıl sonuna kadar çözüleceği, pandemi için bu yılın son yıl olduğu beklentilerinin tutmaması nedeniyle 2022 yılının zor geçeceğini ifade eden Erce, "2022’de pazarda belirleyici unsurun kur olacağını düşünüyorduk. Ancak, Rusya-Ukrayna savaşı yeni bir parametre olarak denkleme girdi. Savaşın birçok hammaddede tedarik krizi yaratması ve ekonomik büyümeyi aşağı çekiyor olması gibi nedenlerle 2022 zor geçecek” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç