2. el taşıt piyasasında köpük kalktı: Fiyatlar yeniden artışa geçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. el taşıt piyasasında köpük kalktı: Fiyatlar yeniden artışa geçiyor

2. el taşıtta yeni bir hareketlilik başlayacağı bildirilirken hareketlilik öncesi düşen fiyatların yeniden yükseleceği açıklandı.

Taşıt 3 Haz 2024 0
2. el taşıt piyasasında köpük kalktı: Fiyatlar yeniden artışa geçiyor

2. el taşıtta fiyatları yeniden artışa geçiyor.

Geçen seneye kadar sürekli olarak artan araç fiyatlarında zirve sonrası düşüş başladı ve normale dönüldü. Mart 2024 tarihi itibarıyla dengeye oturan ikinci el araç piyasasında köpük ortadan kalktı ve araç fiyatlarında düşüş hızlandı.

Türkiye Gazetesİ'nden Ali Çelik'e açıklamalarda bulunan Otomobilen Genel Müdürü Kenan Bilirgen, 2024 yılının ilk 4 ayında ikinci el piyasasında yüzde 15'lik bir daralma yaşandığını, bu senenin ikinci yarısından sonra pazarın kademeli şekilde hareketleneceğini söyledi.

2024 yılı toplamında ikinci el pazarında 8 milyon adetin üzerinde işlem öngörüldüğünü söyleyen Bilirgen, geçmiş yıllarda da araç piyasasında durgunluk yaşandığını söyledi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Müşteriler daha çok ekonomik araçlara bakıyor. Takas yoluyla elindeki aracı değerlendirerek, daha yeni model ve düşük kilometreli ikinci el bir araca geçiş yapma eğilimi fazla. Genel olarak mevcut ikinci el araç fiyatlarının tüketici satın alma kararı açısından rasyonel, ekonomik açıdan da tercih edilen seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz"

FİYATLARI EN ÇOK ETKİLEYEN FAKTÖRLER

2. el taşıtta fiyatları en çok etkileyen faktörlerin vergi düzenlemesi, enflasyon, döviz kurları, finansman maliyeti ve araç tedariki olduğunu söyleyen Bilirgen, Türkiye 2. el piyasasının kendine has ve hızlı şekilde büyüdüğünü söyledi.

ŞİMDİ DÜŞÜYOR AMA FİYATLAR ARTACAK

Fiyatlarda köpük ortadan kalktı. Ancak sene sonuna doğru araç fiyatlarının döviz ve enflasyon kaynaklı kademeli şekilde artacağını söyleyen Bilirgen, "Araç fiyatı gibi konularda kesin bir yorum yapmak doğru değil ancak yıl sonuna kadar fiyatların, döviz kuru hareketi ve enflasyona bağlı olarak kademeli bir şekilde artacağını öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç