2. el motosiklet fiyatlarına devlet müdahalesi: 6 ay ve 6 bin km kısıtlaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. el motosiklet fiyatlarına devlet müdahalesi: 6 ay ve 6 bin km kısıtlaması geldi

Son dakika haberi: Motosiklet fiyatlarına devlet müdahalesi geldi. İşte 13 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan karar.

Taşıt 13 Ara 2023 0
2. el motosiklet fiyatlarına devlet müdahalesi: 6 ay ve 6 bin km kısıtlaması geldi

Son dakika: 6 ay 6 bin km kuralıma motosiklet de dahil edildi.

13 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında ikinci el araç alımı satımında yeni bir düzenlemenin yapıldığına yer verildi.

Geçen aylarda gelen ve ikinci el araçta oluşan fiyat köpüğünü düşüren 6 ay 6 bin km düzenlemesinin kapsamına motosiketler de alındı. Yeni karara göre artık sıfır motosiklet alan ticari kuruluşlar, aldığı motosikleti 6 ay geçmeden 6 bin km'yi geçmeden satılamayacak.

DÜZENLEME METNİ

"İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK" başlığı ile yayınlanan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"MADDE 1- 13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “iştigal edenler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “motosiklet,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür"

FİYATLAR DÜŞECEK

Düzenleme 13 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren düzenlemeden sonra galericiler olarak bilinen kişilerin aldığı sıfır motosikletleri, aldıktan 6 ay ve 6 bin km sonra ancak satabilecek.

Bu düzenleme ile motosiklette 2. el fiyatlarının aşağı çekilmesi bekleniyor.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç