2. el arabada fiyatlar düşer mi? Net cevap geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. el arabada fiyatlar düşer mi? Net cevap geldi

Son dakika haberi: 2. el taşıtta yeni açıklama geldi. Gelen açıklamada fiyatların düşüp düşmeyeceği konusuna değinildi.

Taşıt 3 Şubat 2023 20:18 0
2. el arabada fiyatlar düşer mi? Net cevap geldi

EBS Otomotiv Genel Müdürü Erol Şahin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Ekotürk canlı yayınına katılan Şahin, 2. el taşıt piyasasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2. el taşıtta fiyatların düşüp düşmeyeceği konusuna değinen Şahin, satılan araçların hemen hemen hepsinin ikinci el olduğunu söyledi.

Şahin açıklamasında "İkinci el piyasasında bir normalleşme beklemeli miyiz, ya da yeni normal ne? Çünkü biz hiç eski fiyatlara dönmeyeceğimizi kanıksadık. Yeni normal ne olacak?" sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Bize de çok yoğun şekilde soru geliyor zaten fiyatların düşüp düşmeyeceğine dair. Çok net söyleyelim. Bu ülkede bir şeyği net söylemek zor ama bu konuda net söyleyebiliriz. Asla fiyatlar aşağı inmeyecek. Hiçbir zaman geriye gitmeyecek. Fiyatlar hep yukarıya gidecek. Zaman zaman fiyatlar yukarıya doğru çıkarken hız kesebilir ama asla inmeyecek. Bunu net şekilde söyleyelim" değerlendirmesinde bulundu ve ikinci el arabada pazarın durumunu şu şekilde paylaştı:

"2. el pazarına gelince, aslında 2022 yılını tüm zamanların en iyi 2. pazarı olarak kapattı. Yıla çok hızlı başladı. Temmuz'dan Eylül'e kadar gerileme oldu. Ama son 3 ayda ciddi yükseliş oldu. 8 milyon 142 binle 2022 yılını kapattı. En iyi ikinci rakam olarak karşımıza çıktı. Satılan her 12 otomobilin 11'i ikinci el. 1'i sıfır. Satılan 2. ellerin yüzde 60'ı ise 10 yaşın üzerinde. Her 10 taneden 3 tanesi de 20 yaşından büyük otomobillerden oluşuyor. Bir tarafta yatırım olarak parasını korumaya çalışan kitle var. Bu rakamda da avrupada sonuncu sıradayız. Bir tarafta da gücü 10 yaş üstüne yeten bir kitle var. Bu da ikinci el piyasasındaki durumu gösteriyor"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç