2. el araba fiyatlarında indirim beklenmiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. el araba fiyatlarında indirim beklenmiyor

Son dakika haberi: 2. el taşıtta düşüş beklenmediği açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması ve fiyatı en çok artan 2. el arabalar.

Taşıt 27 Mayıs 2023 09:10 0
2. el araba fiyatlarında indirim beklenmiyor

İkinci el araba fiyatlarında düşüş beklenmiyor.

2. el arabada son yıllarda önlenemez bir yükseliş devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında ikinci el arabada indirim olmayacağına, fiyat yükselişlerinin devam edeceğine yer verildi.

SON 1 YILDAKİ FİYAT DEĞİŞİMLERİ

2. el araç piyasasına baktığımızda 2017 model Megane fiyatında 1 yılda ortalama yüzde 90 artış olduğu görülüyor. Egea fiyatlarına, segmentine göre yüzde 85 ila 101 arasında zam geldi. Fluence fiyatına baktığımızda 1 yılda yüzde 105 zam geldiği görülüyor.

Focus fiyatına yüzde 99 oranında zam gelirken Jetta fiyatına da yüzde 89, Golf fiyatına yüzde 91 zam gelirken Passat fiyatlarına ise yüzde 95'e varan zamlar oldu.

Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında 2. elde fiyatın belirlenmesinde aracın talebinin önemli olduğuna dikkatleri çekti. Talep fazla olan araçlarda fiyatların daha hızlı arttığını söyleyen Yalçın, “Fiyatların belirlenmesinde bayi ve galeri yani satıcılardan bu iş ilan sitelerine kaydı. İlan sitelerindeki araç fiyatlarına bakarak aracın değeri belirleniyor. Maalesef piyasanın gerçeklerinden uzaklaşılıyor, aracın fiyatını belirleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın açıklamasının devamında, döviz kurunda beklenen yükseliş, vatandaşların taşıta yatırım yaptığını söyledi ve taşıtın yatırım aracı olarak görülmesi nedeniyle fiyatlarda indirim beklenmediğini söyledi. Yalçın açıklamasında, “Fyatlarda düşüş beklenmiyor. İkinci el otomobil piyasasında talep hala çok yüksek. Çünkü ikinci el araç piyasasında satın alınabilecek otomobil sayısı belli. Kurun artışına paralel fiyatlar da artacaktır" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç