2. El Araba Fiyatları Yüzde 12 Düştü: Düşüş Sürer mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. El Araba Fiyatları Yüzde 12 Düştü: Düşüş Sürer mi?

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür yaptığı son dakika açıklamasında 2. el araba fiyatlarını değerlendirdi.

Taşıt 5 Ekim 2022 08:39 2
2. El Araba Fiyatları Yüzde 12 Düştü: Düşüş Sürer mi?

2. el araba fiyatları düşer mi?

Sıfır arba almak artık giderek hayal oluyor. 400 bin liranın altında şu anda sadece 2 model kaldı. Bu nedenle vatandaşlar mecburen 2. el piyasasına yöneliyor. Son dönemlerde yapılan düzenlemeler ve ÖTV beklentileri fiyatları biraz düşürdü. Bu düşüş sonrası vatandaşların kafasında, acaba fiyatlar daha da düşer mi? sorusu sorulmaya başlandı.

Bloomberg Haber Televizyonuna  konuk olan 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülgür yaptığı açıklamada ikinci el araba ile ilgili beklentilerini açıkladı. 

Mayıs ayından sonra özellikle Haziran ve Temmuz aylarında ikinci el arada fiyatlarında sürekli artış olduğunu, sıfır araç bulunurluğunun azalması, döviz kurunda yaşanan yükselişle birlikte ikinci elde rekor fiyatların geldiğini söyledi. Ancak bu durumun bayram öncesi sona erdiğinşi, bayram ile birlikte fiyatların durulduğunu, bir süre durulduktan sonra fiyatların gerilemeye başladığını söyleyen Ülgür, yüzde 12-13 civarında bir düşüş olduğunu söyledi.

OLABİLECEK EN ÇOK DÜŞÜŞ OLDU

2. el arabada olabilecek en fazla düşüşün yaşandığını ve daha fazla düşüş beklemediklerini söyleyen Ülgür, bundan sonra fiyatların bir müddet sabit kalacağını ve daha sonra yeniden yükseliş olacağını söyledi. 

ODD tarafından hazırlanan Ocak Eylül 2022 Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazar Değerlendirme Raporuna baktığımızda bu süreçte satışlar , 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 6.7 seviyesinde bir azalış gösterdi ve 520 bin 530 aracın satışının gerçekleştiği bildirildi. 

Aynı dönemde binek otomobil satışları yüzde 8.2 azalırken hafif ticarir araç satışları ise yüzde 1.7 azaldı. 

Peki sizce 2. el fiyatları azaldı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
düşmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
düşüş falan yok