2. El Araba Alanlar: Düşük Faturaya Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. El Araba Alanlar: Düşük Faturaya Dikkat!

2. el araba alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada düşük faturaya dikkat çekildi.

Taşıt 19 Tem 2022 13:30 0
2. El Araba Alanlar: Düşük Faturaya Dikkat!

İkinci el araba alacaklar: Bunu sakın yapmayın.

İkinci el araba alacaklar için son dakika açıklaması yapıldı. Taşıt piyasasındaki gelişmeleri aktaran, araç piyasası hakkında son bilgileri en doğru şekilde veren gazetecilerden olan Emre Özpeynirci, düşük faturaya kesilen araçlar hakkında alıcıları uyardı.

Bilindiği üzere araç alımı satımında faturalar kesiliyor ve son dönemlerde özellikle galericiler, düşük fatura bedeli keserek vergiden kaçıyor. Bu duruma alıcılar göz yumsa da sonra çıkacak sorunlar, alıcının başına büyük dertler açacak türden. 

Özpeynirci açıklamasında, "2.elde düşük faturaya dikkat‼️ Otomobil yatırım aracı olunca kayıtdışı hacmi de hızla artıyor.  Son dönemde 2.elde düşük faturayla satışın çok artığını duyuyorum.  Normalde 10 TL’lik araç indirimle 9.5 TL’ye satılıyor, 4 TL’si için fatura kesilip 5.5 TL elden alınıyor." ifadelerini kullandı.

Özpeynirci açıklamasının devamında faturanın düşük tutulmasının alıcıya zarar vereceğini söyleyerek, "Alıcı normal fiyattan indirimli aldığı için düşük fatura kesilmesini pek önemsemiyor. Ama yarın bir sorun çıksa fatura bedeli dikkate alınıyor, işte o zaman büyük mağduriyetler doğuyor. Tabi bir de elden verilen paranın kayıtdışı olduğunu da belirtmek lazım." ifadelerini kullandı.

Fiat Egea Temmuz 2022 fiyat listesine gitmek için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberleri, taşıt haberleri finans7.com'da. Takipte kalın haberiniz olsun.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç