2 Bin TL Kiracısını Evden Çıkarıp 6 Bin TL'ye Evi Kiraya Veren Kişi İsyanda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2 Bin TL Kiracısını Evden Çıkarıp 6 Bin TL'ye Evi Kiraya Veren Kişi İsyanda

Fahiş kira ile evini kiraya veren ev sahiplerinin yaşadıkları gündem oldu.

Emlak 18 Tem 2022 22:10 9
2 Bin TL Kiracısını Evden Çıkarıp 6 Bin TL'ye Evi Kiraya Veren Kişi İsyanda

Üzüldük dersek yalan olur: Evini pahalıya kiraya veren ev sahiplerine şok.

Birçok ev sahibi, fırsatçılık yaparak piyasanın çok üzerine evlerini kiraya verdi. Son rakamlarda İstanbul'da artık 5 bin liranın altınd a ev bulmak oldukça zor iken Ankara'da ve İzmir'de de durum hemen hemen aynı.

YENİ EVLENENLER PERİŞAN

Bu durum özellikle yeni evlenen çiftleri perişan etti. Dünya evine giren çiftler, kendi evlerine geçmek istiyor. Ancak yüksek kiralar nedeniyle birçok kişi, evlendikten sonra ailesi ile bir müddet yaşamak zorunda kalıyor. Küçük evlerde kalabalık şekilde yaşayan vatandaşlar kiralara çözüm bekliyordu.

Hükümet, yüzde 25'lik zam sınırlaması getirdi ancak o durum mevcut kiracılar için geçerliydi. Evi boş olan, art arda kiralara zam yaptı ve kiralar fahiş fiyatlara çıktı.

EVİNİ PAHALIYA KİRAYA VEREN EV SAHİPLERİNE ŞOK

Başkasının acısına sevinmek fıtratımızda yok ancak gelen son haberler, eden bulur sözünün yerine geldiğini görüyor. Normalde evde 3 bin liraya kiracısı oturan bir ev sahibi, onu çıkardıktan sonra yeni kiracıyı 5 bin liraya alıyor. Asgari ücret kadar kira gelirim var diyerek sevinen ev sahibi, elektriği ve suyu da kendi üzerinde tutuyor. Ancak 1-2 ay geçtikten sonra kiralar , faturalar geç ödeniyor. Sarkıtılan kiralar var. Parasını alamayan ev sahibi, kiracısını çıkarmak için akla karayı seçiyor.

2 BİN LİRAYA OTURAN KİRACI ÇIKT 6 BİN 500'E KİRAYA VERDİ

2 bin liraya kiracısını evden çıkarıp eve 6 bin 500 liraya kiracı alan ev sahibi, ilk iki ay kirasının düzenli geldiğini ,ancak 2. aydan sonra kiraların Mart'tan sonra hiç ödenmediğini, aidatın ödenmediğini öğrendi. Ev sahibi kiracı ile mahkemelik oldu.

2 BİN 500 LİRALIK EVİ 7 BİN LİRAYA VERDİ

2 bin 500 lira kira veren kiracısını çıkarıp 7 bin liraya evi kiraya veren ev sahibi de aynı dertten muzdarip. Evi karı koca zannettiği 2 kişiye kiraya 7 bin liraya veren bu kişi, ikisinin aslında evli olmadığını , sürekli kavga ettiklerini ve kirayı geç verdiklerini, bazen vermediklerini, onlarla sürekli karakolluk olduklarını söyleyerek, "Keşke ellerim kırılsaydı da vermeseydim" diyor.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah in sopası yok işte hakketti ev sahipleri yazık insanlara herkes fırsatçı olmuş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Acaba mevcut kiracılara %25 lik zam yapılacak dediklerinde denetleme yapıyorlar mı maalesef hayır. Ben mesela %50 lik kira zamı ile zorunlu kılındım. Hani bir denetleme görmedim.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güzel ülkemiz dahada güzel olacak inşallah 🇹🇷
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güzel haber
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Daha çok beter olsunlar inşallah.asgariücretli ne yiyecek düşünmeyin siz eden böyle bulur belasını çok sevindim bu habere.şükürler.olsun Rabbime.