1'den fazla evi olanlara kötü haber: Vergi geliyor iddiası gündeme geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1'den fazla evi olanlara kötü haber: Vergi geliyor iddiası gündeme geldi

1'den fazla evi olanlar için son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ikinci üçüncü evi olanlara vergi geleceği iddia edildi.

Emlak 12 Şubat 2024 1
1'den fazla evi olanlara kötü haber: Vergi geliyor iddiası gündeme geldi

Son dakika: İkinci evi olana vergi iddiası.

Sözcü Gazetesi'nde bir haber yayınlandı. Yayınlanan haberde ikinci evi olana verginin gündemde olduğu iddia edildi. Erdoğan Süzer, az önce kaleme aldığı yazısında Merkez Bankası'nın yükselen kiralar ve ev fiyatları sonrası ikinci evde vergi alınmasını ve ev sayısının artması ile verginin de orantılı şekilde artırılması talep edildi.

Merkez Bankası tarafından hükümete sunulan önerilere baktığımızda şu ifadelerin yer aldığı görülüyor:

“Yapılacak yasal düzenlemelerle; sahip olunan konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi… Düzenli gelire sahip çalışanlara yönelik uzun vadeli, değişken faizli ya da eşik bir ücrete endeksli, ödeme esnekliğine sahip konut kredisi modelleri uygulanması... Konut alımlarında sağlanacak kredilerin hane halkının sahip olduğu konut sayısına göre değişen faizle sağlanması… Para politikası ile eşgüdüm içerisinde atılacak adımlar konut piyasasında orta-uzun vadeli istikrarın sağlanması için önem arz etmektedir"

Merkez Bankası'nın diğer önerisi ise hisseli kiracılık sistemi oldu. Söz konusu sistemde Londra'da uygulanan model örnek gösterildi. Söz konusu örnekte ilk defa konut sahibi olacaklar bir programa dahil olup konutların en az yüzde 25'ini satın alabiliyor. Geri kalan hisse için ise orana göre kira veriliyor. İlerleyen zamanlarda ise kişi, evin kalan hisselerini alabiliyor.

Örnek vermek gerekirse 5 milyon liralık evin 2.5 milyon lirasını veren ve yarısına ortak olan kişi, eğer evin kirası 20 bin liraysa 10 bin lira kira verecek. Sizce bu sistem uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Bence çok iyi kira ve ev sorunu kalmaz