18-36 Yaş Arası En Az 15 Bin Personel Alımı Yapılacak? PTT Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları İş Başvuru Formu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

18-36 Yaş Arası En Az 15 Bin Personel Alımı Yapılacak? PTT Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları İş Başvuru Formu 2022

PTT personel alımı detayları vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, PTT personel alımı başvuru tarihleri ne zaman başlıyor? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Kamu 10 Ağu 2022 23:59 4
18-36 Yaş Arası En Az 15 Bin Personel Alımı Yapılacak? PTT Personel Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları İş Başvuru Formu 2022

PTT personel alımı detayları vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, PTT personel alımı başvuru tarihleri ne zaman başlıyor? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alımı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. PTT personel alım sürecinin yıl sonu gelmeden başlaması bekleniyor. Bu kapsamda personel alımı yapılacak kadrolar ve başvuru şartları merak ediliyor. İşte detaylar.

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

PTT personel alımına ilişkin kurumdan veya hükümet kanadından henüz net bir açıklama yapılmadı.

PTT personel alımına ilişkin açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT'de işe alınacaklarda aranılacak genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma,

edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

d) Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak.

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

PTT PERSONEL ALIMI 2022 SINAV KONULARI BELLİ OLDU MU?

PTT tarafından personel alımı kapsamında gerçekleştirilen yazılı sınavlarda genellikle adaylara şu konu başlıklarından sorular soruluyor:

-Türkçe paragrafta anlama, dil bilgisi ve yazım kuralları
-Türkiye Coğrafyası
-Temel Vatandaşlık Bilgisi
-Ölçme Becerisi
-Sözel Mantık Yürütme
-Sayısal Mantık Yürütme
-Genel Kültür konularından sorular sorulmaktadır.

PTT 2022 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT personeli olmak için açıklanan şartları sağlayan herkes PTT'nin resmi sitesi üzerinden iş başvurusunda bulunabiliyor. Başvuru ardından başlayacak süreçte uygun görülen adaylar sözlü ve yazılı mülakatlar ile PTT'nin farklı kadrolarında işe başlama hakkı kazanıyor. 

PTT PERSONEL ALIM İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

PTT PERSONEL ALIMINDA ADAYLARIN TALEPLERİ

İşte ptt personel alımı için adayların beklenti ve taleplerine dair önemli ayrıntılar:

Birincisi İlan sürecinin 2022 yılı bitmeden hemen başlatılması,

İkincisi ise yaş şartı! Adaylar PTT 15 bin personel alımı için yaş şartının birçok branşta esnetilmesini istiyor. Bazı kurumlara personel alımında uygulanan 35 genel yaş şartının en az 40 olarak güncellenmesi gerektiğini istiyor.

Üçüncüsü KPSS şartı! KPSS puanı itibarıyla da gerek düşürülmesini, gerekse bazı mezuniyetlerde tamamen KPSS şartı olmadan yapılması isteniyor. Adayların en büyük beklentisi özellikle KPSS şartının tamamen kaldırılması veya 50 olarak tüm mezuniyetler için belirlenmesi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kadınlara gire biliyormu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kadınlarda girebiliyorum acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne sözlüsü eskiden sözlü yoktu Sözlü eşittir torpil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Artık alım yapacaksanız yalın her sene yapacağız diyorsunuz hiç bir şey yapmıyorsunuz bıktık artık alımları başlatın