182 ya da MHRS'den randevu alıp gelmeyene 15 gün ceza dönemi başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

182 ya da MHRS'den randevu alıp gelmeyene 15 gün ceza dönemi başladı

182 ya da MHRS üzerinden randevu alan, ama hastaneye gelmeyenlere yönelik 15 günlük ceza başladı.

Sağlık 23 Ara 2022 09:57 1
182 ya da MHRS'den randevu alıp gelmeyene 15 gün ceza dönemi başladı

Fahrettin Koca açıklaııd: Randevuya gelmeyene ceza dönemi başladı.

Son dönemlerde görünen randevu sıkıntısına değinen ve bu konuda çalışma başlatıldığını bildiren Bakan Koca, randevu aldığı halde hastaneye gelmeyenelere 15 günlük ceza uygulamasının başladığını söyleyen Bakan Koca, MHRS üzerindeki yoğunluğun bu şekilde azaltılmasını planladıklarını söyledi.

Son dönemde randevularla ilgili yapılan açıklamalar sonrası randevu alıp gelmeyenlerin oranının önce yüzde 30'lardan yüzde 25'lere gerilediğini, şimdi ise yüzde 21'lere kadar düştüğünü söyleyen Bakan Koca, bu oranı daha da düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Bakan Koca yeni MHRS düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ayda ortalama 2.8 milyon kişi randevu almasına rağmen muayeneye gitmiyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım attık. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25'e indi, şu anda yüzde 21'de, hedefimiz ise yüzde 10'un altı. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor" ifadelerini kullandı.

AMELİYAT SIRASI

Ameliyat yoğunluğuna da değinen Bakan Koca, "Gerektiğinde mesai sonrasında veya gece ameliyat planlaması da yapılabilecek. Hastaya bir başka uygun hastanede de ameliyat önerilebilecek. Örneğin 15 gün sonraya ameliyat için gün alan hastaya, 'Bölgenizdeki şu hastanede uygun ameliyathane var. Ameliyatınızı daha erken olabilirsiniz' denilecek. Kabul ederse bir an önce ameliyatını olacak, arzu etmezse ameliyat gününü bekleyecek" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
çok saçma sistem 15 gün ne