18 milyar doların nerelerde kullanılacağı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

18 milyar doların nerelerde kullanılacağı açıklandı

Dünya Bankası'ndan gelecek 18 milyar dolarlık paranın nerelerde kullanılacağına dair son dakika açıklaması geldi.

Döviz 17 Nisan 2024 0
18 milyar doların nerelerde kullanılacağı açıklandı

Dünya Bankası'ndna Türkiye'ye gelece k18 milyar dolarlık para hakkında açıklama.

Geçen gün açıklama yapan Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'ndna 18 milyar dolarlık finansman daha sağlandığını söyledi. Türkiye'ye gelecek 18 milyar dolarlık paranın nerelere gideceği konusunda son dakika açıklaması geldi.

Banka X hesabı üzerinden yapılan açıklamada Türkiye için yeni hazırlanan CPF'nin ülke ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada özel sektöre desteğin söz konusu çerçevenin ana hedeflerinden biri olduğunu bildiren banka, "Aslında, Türkiye için hazırlanan CPF kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar doları, özel şirketlerin küresel pazarlarda rekabet etme ve yurt içinde istihdam oluşturma imkanlarını geliştirmeye yönelik olacak" ifadelerini kullandı.

Açıklamanını devamına baktığımızda verilecek paranın geri kalan 6 milyar dolarlık kısmının geçen sene meydana gelen depremlerin yaralarının satılması ve enerji güvenliğinin artırılması, sel kuraklık ve orman yangınları gibi iklim değişikliği ile ilgili sorunların çözülmesi, bu sektörlere destek verilnesine yönelik olacağına yer verildi.

Açıklamada nelerin finanse edileceği, neyin finanse edilmeyeceği konusunun netleştiğine yer verildi.

Geçen hafta açıklama yapan Dünya Bankası Grubu, Türkiye için hazırlanan CPF'nin detaylarını da bildirdi ve 2024 ile 2028 mali yıllarını kapsayan işbirliği çerçevesinin üretkenlik artışı, daha iyi kamu hizmeti sunumu ve istihdam ile doğal afetlere karşı dirençlilik başlıklı 3 kilit kalkınma stratejisine odaklanacağına yer verilmişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç