150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları, yaş şartı nedir? Belli oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları, yaş şartı nedir? Belli oluyor

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu hakkında açıklama geldi. Peki şartları nedir? Yaş şartı ne olacak?

Kredi 9 Şubat 2024 0
150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları, yaş şartı nedir? Belli oluyor

Evlilik kredisi ilk şartı açıklandı: Sırada yaş şartı ve diğer şartlar var.

Evlenecek gençlere verilecek 150 bin TL'lik faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisinde bugün açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada evlilik kredisi başvurusunun 15 Şubat 2024 tarihinde yapılacağını söyledi.

15 Şubat tarihinde başlayacak başvurular, e devlet kapısı üzerinden alınacak ve başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra kişilere 2 yılı geir ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli 150 bin TL evlilik kredisi verilecek. Ödeme çiftin hesaplarına yatırılacak. Resmi nikah sonrası hesaplara yatırılacak bu para gençler, evliliklerinde eşya alımında kullanabilecek.

Bakan Göktaş konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında ilk başvuru şartını açıkladı ve evlilik öncesinde, evlilik sırasında kredi alacak gençlerin danışmanlık hizmetinden faydalanması gerektiğine yer verildi. Bakan Göktaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullanarak ilk şartını duyurdu.

YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

Yaş şartı henüz açıklanmadı. Ancak 1-2 gün içinde Resmi Gazete'de yönetmeliğin yayınlanması ve başvuru şartlarının belli olması bekleniyor. Yaş şartının 18-27 olması bekleniyor. Sizce yaş şartı kaç olmalı? Üst sınır kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU EKRANI

Başvuru ekranı e devlet kapısından açılacak. Başvuru başladığında, başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç