150 bin TL faizsiz evlilik kredisi kesinleşti: Başvuru şartları neler?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi kesinleşti: Başvuru şartları neler?

Son dakika haberi: Mecliste çoğunluğu oluşturan Cumhur ittifakı, evlilik kredisini meclis açıldıktan sonra getirecek.

Kredi 16 Mayıs 2023 21:05 1
150 bin TL faizsiz evlilik kredisi kesinleşti: Başvuru şartları neler?

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu başlıyor.

Aile ve Gençlik Bankasının kurulması için geri sayımda sona gelindi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerden sonra milletvekili koltuk dağılımları belli oldu. Seçimlerin ardından mecliste oluşan sandalye dağılımı şu şekilde oldu:

AK Parti 267 milletvekili
Cumhuriyet Halk Partisi 169 milletvekili
Milliyetçi Hareket Partisi 50 milletvekili
İYİ Parti 44 Milletvekili
Yeşil Sol Parti 61 Milletvekili
Yeniden Refah Partisi 5 Milletvekili
Türkiye İşçi Partisi 4 Milletvekili.,

CUMHUR İTTİFAKI ÇOĞUNLUĞU ALDI

AK Parti MHP ve Yeniden Refah Partisi'nin toplam milletvekili sayısı 322 vekil sayısına ulaştı. Milletvekili çoğunluğunu yakalayan Cumhur İttifakı, meclisin önümüzdeki günlerde toplanmasından sonra çalışmalara başlayacak ve meclise kanun teklifleri art arda gelecek.

EVLİLİK KREDİSİ KESİNLEŞTİ

Meclise gelecek ilk kanun tekliflerden biri evlilik kredisi olacak. Gençlere 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek. Banka tarafından verilecek faizsiz evlilik kredisinde öncelikle bankanın kurulması gerekmektedir. Bankanın kurulmasından sonra gençlerin başvuru yapmaları ile birlikte evlilik kredisi verilecek.

Cumhur ittifakının çoğunluğu almasından sonra evlilik kredisi kesinleşti.

BAŞVURU BAŞLIYOR

Evlilik kredisi için başvurular, kanunun meclisten geçtikten sonra başlayacak. Önümüzdeki hafta meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek. 2018 seçimleri 24 Haziran tarihinde yapılmış ve YSK kesin sonuçları 4 Temmuz'da açıklamıştı. Bu seçimlerde de YSK'nın kesin sonuçları 23-24 Mayıs tarihinde açıklaması bekleniyor. Kesin sonuçlar açıklandıktan sonraki 3. gün meclis ilk toplantısını yapacak ve yeni yasama yılı başlayacak. Meclis açıldığında eclilik kredisi gündeme gelecek. Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
evlilik kıredisinin yerine doğuda güneydoğu da 40.50.cumhuriyet altın başlık alımlarını yasaklasınlar damat adayı bukadar masrafı yapıyo sıvıra iniyo evlendikden sonrada gecimsizlikden dolayı huzursuzluklar baslıyo sıkıntılar oluyo boşanmalar oluyo ortada bi çocuklu aile yok oluyo