15 bin liralık evini, bu yolla 48 bin liraya kiraya veriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

15 bin liralık evini, bu yolla 48 bin liraya kiraya veriyor

Son dakika haberi: Ev kiralamada yeni dönem. Ev sahipleri artık evini tek aileye vermekten kaçıyor.

Emlak 20 Ağu 2023 13:04 1
15 bin liralık evini, bu yolla 48 bin liraya kiraya veriyor

Kiralamada yeni dönem: Ev sahipleri artık bu yola başvuruyor.

Kiralamada yeni dönem başladı. Yüzde 25'lik zam sınırını delmek için ev sahipleri birçok yola başvururken son bulunan yol ise ev sahibinin 10 bin kira elde edebileceği evden 20 bin liradan fazla kira geliri elde etmesine neden oluyor.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her yerinde 3+1 evde odalara ranza atılıyor. Atılan ranza ile 3 odalı bir ev 6 kişiye kiralanabiliyor. Hatta daha fazla kişiye de evler kiraya verilebiliyor. 8 kişiye evini kiraya veren kişiler, kişi başına 3 bin 500 lira alarak normalde 10-15 bin lira kira alacağı evden 28 bin lira kira elde edebiliyor.

Bununla da yetinmeyen bazı ev sahipleri, 6 kişilik odalarda kişi başına 3 bin 500 lira, 4 kişilik odalarda 4 bin lira, iki kişilik odalarda ise kişi başına 5 bin lira alıyor.

6 kişilik odadan 21 bin lira, 4 kişilik odadan 16 bin lira, iki kişilik odadan da 10 bin lira kazanan ev sahipleri, toplamda 47 bin lira para kazanabiliyor.

Bir ev sahibi aynı şekilde evini kiraya verdiğini söyleyerek, "Diğer odada 4, küçük odada da iki ranzamız bulunuyor. 6 kişilik ve 4 kişilik odamızın fiyatı 3.500 TL" dedi. Mülk sahibi olduğunu anlatan kişi, "Burası bir aile apartmanı. O nedenle bir sorun yaşamak istemiyoruz. Sizden girişte sabıka kaydı talep edeceğiz. Elektrik, su ve doğalgaz bize ait. Evin temizliği, yemek vs işleri sizin" dedi ve "Burası benim evim. 6 yıldır bu şekilde kiralıyorum. Kimseyi bağlamaz. Bu yıl çok yüksek talep var. Yeni ev arıyorum. Orayı kiralayıp bu şekilde vereceğim" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Hak yiyen yiyene bu ülke bu zihniyet yüzünden gelişmiyor.