14 Haziran'da Motorine Zam Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

14 Haziran'da Motorine Zam Yok

Son dakika haberi: Motorin litre fiyatına yapılması planlanan zammın iptal edildiği öğrenildi.

Emtia 13 Haz 2022 13:53 0
14 Haziran'da Motorine Zam Yok

Motorine gelecek zam iptal edildi.

Geçen hafta 123 dolara kadar çıkan ve akaryakıt fiyatlarının artmasına neden olan brent petrol fiyatı bugün yüzde 1'in üzerinde düştü ve brent petrol varil fiyatı 120 dolara geriledi. Yaşanan bu düşüş sonrasında benzin ve motorine indirim bekleniyor.

REKOR ZAM BENZİNE GELMİŞTİ

Tek seferde gelen rekor zam son olarak geçen hafta benzine gelmişti. Benzine geçen hafta 2 lira 18 kuruşluk bir zam gelmişti. 

BENZİN NE KADAR?

Geçen Cumartesi günü gelen zamla birlikte benzin İstanbul'da 28 lira 44 kuruş seviyesine çıkarken Ankara'da 28 lira 54 kuruş seviyesine, İzmir'de ise 28 lira 55 kuruş seviyesine çıktı. 

LPG NE KADAR?

Geçen hafta bir zam da LPG'ye gelmiş ve İstanbul 'da otogaz litre fiyatı 12 lira 42 kuruş seviyesine kadar çıkmıştı.

EŞEL SİSTEM GELMELİ?

Ünlü ekonomist Ozan Bingöl twitter adresi üzerinden konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Şayet 2 lira 60 kuruşluk bu zam gerçekleşirse motorinde 30 liralık psikolojik sınır aşılmış olacak. Eşel mobil sistemi bugün devreye alınsa dahi vazgeçilecek vergi motorinde en fazla 2,42 liradır, bugün beklenen zam ise 2,60 liradır. Bu artışları artık eşel mobil de engelleyemez!" dedi.

EPGİS AÇIKLAMA YAPTI: ZAM İPTAL

EPGİS tarafından yapılan son dakika açıklamasında zammın doğru olmadığını , 14 Haziran günü 2 lira 60 kuruşluk zammın gelmeyeceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç