1300 TL'ye Kiraladığı Evi 4000 TL'ye Yabancılara Kiraya Vermiş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1300 TL'ye Kiraladığı Evi 4000 TL'ye Yabancılara Kiraya Vermiş

İstanbul'da meydana gelen olayda bir kişi, 1300 liraya kiraladığı evi yabancılara 4 bin liraya kiraya verdi.

Emlak 30 Eylül 2022 08:56 0
1300 TL'ye Kiraladığı Evi 4000 TL'ye Yabancılara Kiraya Vermiş

Böyleleri oldukça kiralar düşmez. 23 Evi ucuza kiralayıp pahalıya kiraya vermiş.

İstanbul'da meydana gelen olayda , fahiş fiyat artışlarını fırsat bilenler, bu fiyatları daha da yukarı çekecek numaralara , kurnazlıklara başvuruyor. Bir emlakçı , bir bölgede belirlediği kiralıkevleri kendi kiraladı. Hülya Eymür adlı gazeteci, burada bulunan evini o kişiye kiraladı. Ahmet Erduran adlı kişi , evde tek başiına yaşayacağını söyledi.

Aynı semtteki emlakçı ile birlikte bir araya gelen taraflar 1300 liralık kiraya anlaştı. Ancak kısa süre sonra ev sahibine komşuları haber verdi ve evi kiraya verdikleri kişinin değil yabancı uyrukluların bu evde yaşadığını söyledi. Evi yabancılara haftalık ya da aylık şekilde kiraya verdiğini söyledi.

Eymür ise bunun üzerine kiracısını aradı. Erduran ise evde yaşayanların kendi akrabası olduğunu söyledi. Cevapta Erduran, "Yabancı uyruklu olanlar da akrabalarımın arkadaşları. Evi kimseye kiralamadım. Apartmandakiler yalan söylüyor” dedi.

Bunun üzerine ev sahibi eve giderek durumu kontrol etmek istedi. Kapıyı İranlı bir kadın açtı ve 24 Şubat'tya evi kiraladıklarını 4 bin liraya evde oturduklarını söyledi. Sözleşmeye de bakan Eymür , sahte sözleşmede Erduran'ın adını gördü.

Kadın hemen harekete geçti ve Erduran'ın emlakçı olduğunu, civarda bulunan 23 evi bu şekilde kiralayarak yabancılara kiraya verdiğini öğrendi. Erduran'ın 23 evi kiraladığını , elektrik su aboneliklerinin onun üzerine olduğunu söyleyen Eymür, “Kiracımın Şişli semtinde üzerine kayıtlı toplam 23 adet elektrik ve su aboneliği kayıtlı olduğunu öğrendim. Kiraladığı evleri, kiraya vererek haksız kazanç elde ediyor. Bu şekilde 22 kişiyi daha dolandırmış” ifadelerini kullandı.

Eymür, Erduran'la konuştuğunda ise kendisini tehdit ettiğini söyledi. Kadın savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç