13 Milyon Ev ve İşyeri Sahibini İlgilendiriyor: Son 4 Gün Kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

13 Milyon Ev ve İşyeri Sahibini İlgilendiriyor: Son 4 Gün Kaldı

Son dakika haberi: Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada kira gelir beyannamesi için son günün 31 Mart 2022 olduğuna yer verildi. İşte beyanname şartları ve beyannamenin verileceği sayfa.

Emlak 27 Mart 2022 13:15 0
13 Milyon Ev ve İşyeri Sahibini İlgilendiriyor: Son 4 Gün Kaldı

Mesken ve işyerini kiraya veren 13 milyon kişiyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kira beyanname süresinin 31 Mart günü dolacağını , 1 Ocak ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki kira gelirlerinin bildirilmesi gerektiğine yer verildi.


Kira ödemesi alan mükellefler geçen sene konuttan 7 bin lira ile işyerinden 52 bin liranın üzerine kira geliri olan kişilerin gelir vergisi vermesi gerekecek. Konutta sadece tek meslek varsa bu mesken için istisna uygulanacak. Kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden vatandaşlar söz konusu istisnadan faydalanamayacak.


Söz konusu mükelleflerden işyeri kira gelirinde beyan sınırı geçilmesi durumunda istisna oranı düşülmeyecek. Vatandaşlar internet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet adresinden Hazır Beyan Sistemi'ne giriş yapıp hazırlanan beyanları onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yapabilecek ve kolay bir şekilde kira beyanlarını verebilecek.


Kira beyannamesi için süre 31 Mart tarihinde doluyor. Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden , İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak kira gelir beyannamelerini 31 Mart tarihine kadar yapması gerekmektedir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç