1-2 Çocuklu Anneye 350, 3 Çocuklu Anneye 450, 4 Çocuklu Anneye 550 TL Verilecek: İşte Çocuk Desteği e Devlet Başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1-2 Çocuklu Anneye 350, 3 Çocuklu Anneye 450, 4 Çocuklu Anneye 550 TL Verilecek: İşte Çocuk Desteği e Devlet Başvurusu

Çocuklu ailelere destek ödemeleri yapılıyor. Çocuk destek bileşeni yardımı ile annelere 650 liraya kadar ödeme yapılacak.

Ekonomi 5 Ekim 2022 20:28 4
1-2 Çocuklu Anneye 350, 3 Çocuklu Anneye 450, 4 Çocuklu Anneye 550 TL Verilecek: İşte Çocuk Desteği e Devlet Başvurusu

1-2 çocuklu ailelere 350 lira , 3 çocuklu ailelere 450 lira , 4 çocuklu ailelere 550 lira ve 5'ten fazla çocuğu olanlara ise 650 lira yardım yapılacak.

Cumhurbşaknaı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son açıklamada çocuk destek bileşeni programının devreye alındığını söylemişti. Erdoğan'ın açıklaması sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık detayları paylaştı. Bakan Derya Yanık açıklamasında çocuğu olan ailelere sosyal yardımlar yapılacağını, yapılacak nakdi yardımlar için başvuruların e devlet kapısı üzerinden alınacağını söyledi.

Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu yardımın detaylarına ve başvuru bilgilerine yer verdik. Çocuk destek bileşeni adı verilen söz konusu yardımda ailelere 350 ile 650 lira bandında ödemeler yapılacak. 

Bakan Derya Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamada , ‘’Bu program kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 TL destek sağlanacağız.’’ ifadelerini kullandı.

TEK ŞART

Çocuk destek bileşeni yardımına başvuru yapacak vatandaşlların gelirinin 1883 lira 45 kuruş'un altında olması gerekmektedir. Bu miktar evin toplam geliri değil. Evin toplam gelirinin , evde yaşayan kişilere bölünmesi sonucu. Yani diyelim ki asgari ücret alan bir evin asgari ücret geliri var ve evde toplamda 3 kişi kalıyor. Bu durumda o aileye çocukları için destek ödemesi yapılır. 

YARDIM MİKTARI

Ailelere çocukları için yapılacak söz konusu yardıma baktığımızda yardım miktarı şu şekilde verildi:

1-2 çocuklu hanelere 350 TL,

3 çocuklu hanelere 450 TL,

4 çocuklu hanelere 550 TL,

5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 TL

BAŞVURULAR E DEVLET VE SYDV'LERDEN

Söz konusu programa başvurular e devlet kapısı üzerinden ve SYDV'lerden alınıyor. E Devlet kapısı üzerinden arama kısmına SOSYAL YARDIM BAŞVURU HİZMETİ yazan yere tıklamanız gerekmektedir. Bu sayfaya gittikten sonra sosyal yardım başvurunuzu , bilgilerinizi girerek yapabilirsiniz.

Başvuru sonrası değerlendirme olacak. Değerlendirme sonucu olumlu olursa yardımdan faydalanabileceksiniz. Bu değerlendirme süreci genellikle 2-3 haftada tamamlanmakta. 1 aya kadar da süreç uzayabilmektedir. 

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ailede destek alan bunada başvuru yapabilirmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah razı olsun yaaa aldıgımız zaten asgari ücret bide çocukların maaşınıda katıyolar şimdiki geençler eve paramı veriyorlar onları bari katmayın kiracıyım ev bulamıyoz kiarlık ev yok ev sahibi çıkın diyo nolacak bizim halimiz çözüm buluyoz diyorsunuz ama gene olan fakire oluyo
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
350 TL çocuğa harçlık mi veriyonuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vatandaşla eğleniyor galiba 1080 TL geliri olan zaten yasamazki olan