112 Acil Çağrı Merkezi Personel Alımı İlanı Bekleniyor: İşte Şartlar 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

112 Acil Çağrı Merkezi Personel Alımı İlanı Bekleniyor: İşte Şartlar 2022

112 acil çağrı merkezlerine personel alımı için geri sayım devam ediyor. Yeni merkezlerin açılması ile personel alımı şart oldu.

Kamu 22 Mayıs 2022 15:43 28
112 Acil Çağrı Merkezi Personel Alımı İlanı Bekleniyor: İşte Şartlar 2022

112 çağrı merkezlerine 2022 yılında personel alımı yapılacak mı?

2022 yılında 112 acil çağrı merkezlerine personel alımı olup olmayacağı konusu henüz belli değil. Sosyal medya platformlarında bulunan hesaplarımız üzerinden bize mesaj gönderen adaylar, personel alımının yapılıp yapılmayacağı sorusunu soruyor. Biz de bu yazımızda söz konusu personel alımı hakkında son bilgileri aktarıyoruz.

EN SON 16 AY ÖNCE ALIM OLDU

112 acil çağrı merkezlerine en son 16 ay önce alım oldu. 1200 sözleşmeli perosnel alımı için rekor düzeyde başvuru olmuştu. Ancak aradan geçen süreçte personel alımı yapılmaması tepki ile karşılandı.

YENİ PERSONEL ALIMI ŞART OLDU

2022 yılında 112 acil çağrı merkezlerine yeni personel alımının artık gereklilik olduğu öğrenildi. Yeni merkezlerin açılması, tüm acil numaraların birçok şehirde tek numara altında toplanması sonrası personel eksiğinin daha çok hissedildiği ve yeni personel alımı yapılmasının planlandığı öğrenildi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Önümüzdeki aylarda beklenen söz konusu personel alımı için aranacak başvuru genel koşulları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NEDİR? İŞTE KPSS VE MEZUNİYET ŞARTI

Çağrı merkezlerine personel alımı lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından KPSS 60 puan şartı ile yapılacaktır. KPSS lisans mezunları için P3 puan türü, ön lisans mezunları için ise P93 puan türü dikkate alınacak. Her il için başvuru yapan kişi sayısının 5 katı mülakatlara çağrılmaktadır. Çağrı merkezlerine lise mezunu alım olmamaktadır. Sizce lise mezunu alım olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan söz konusu personel alımı hakkında açıklama gelmesi bekleniyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İlanın ne zaman geleceği henüz belli değil. İlan tarihini anbean takip ediyoruz. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (28)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ön lisans kpss puanı 55 e düşürülsün
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı diyorsunuz bı bölümden mezun okadar insan varki ilk önce bölüm mezunları atansın sonra yaş şartı gündeme gelsin..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerek yok kendiniz çalışın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı olmasın atanamayan kat ne yapsın il il kpss yi düşürün 55puan olsun bekleyenlerde var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hala yaş şartı açlıktan ölelim mi biz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz