11 ilde asgari ücrete ek zammın ne kadar olacağı belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

11 ilde asgari ücrete ek zammın ne kadar olacağı belli oldu

11 ilde asgari ücrete ek zam için rakam belli oldu. Sigorta primleri devlete değil çalışana ödenecek ve asgari ücret 10 bin lirayı geçecek.

İş Dünyası 21 Mart 2023 09:00 6
11 ilde asgari ücrete ek zammın ne kadar olacağı belli oldu

Son dakika: 11 ilde asgari ücretin kaç TL olacağı belli oldu.

Depremin meydana geldiği 11 ilde asgari ücretin düzenlenmesi için çalışmalar başlamıştı. Son aşamaya gelen çalışmaların detayları belli oldu ve 11 ilde asgari ücretin kaç TL olacağı netleşti.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremden sonra bölgeye yönelik destek çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar devam ederken iş dünyasının yeniden hareketlenmesi, bölgede üretimin yeniden başlaması için işverenlere, çalışalara yeni destekler gelmeye devam ediyor.

Birçok vatandaş, depremden sonra başka şehirlere göç ederken vatandaşların geri gelmesi için maaşlara zam kararları alınmaya başladı. Hükümet asgari ücretten sigorta primlerinin devlete değil çalışana ödenmesi üzerinde çalışmalara başlarken iş dünyası daha da acele etti ve nitelikli personellerini kaybetmemek için maaşlara yüksek oranda zamlar yapmaya başladı.

Kahramanmaraş,
Hatay,
Adıyaman,
Malatya,
Gaziantep,
Şanlıurfa,
Adana,
Osmaniye,
Diyarbakır,
Kilis
Elazığ

SİGORTA PRİMİ MAAŞLARA EKLENECEK

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Türkiye genelinde asgari ücrete zam yapıldı ve yeni asgari ücret 8 bin 506 TL'ye çekildi. Brüt ise 10 bin 5 lira oldu. Bunun işverene maliyeti ise 11 bin 759 TL 40 kuruş oldu. Bu toplam parar içindne yüzde 15.5 sigorta primi işveren payı veriliyor. Bunun oranı ise 1551 TL 24 kuruş. Yüzde 2'lik işveren işsizlik sigorta primi de var. Bu da 200 lira 16 kuruş.

Devlet tarafından yapılan çalışmada sigorta priminin alınmaması ve 1551 liralık ödemenin işçilere yapılması hedefleniyor. Bunun da eklenmesi ile deprem illerinde asgari ücret net 10 bin 58 TL olacak. Sizce bu yeterli mi? Kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Bence 20 bin olmalı.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
paranın değeri kalmadı bende deprem bölgesindeyim ve bu zam diyer illeredeki asgari ücret le çalışan arkadaşlara verilmesi taraftarı yım
Ziyaretçi 13 Ay Önce
ins olur çünkü herseye zam geliyor paramiz pul renkli fotokopi kagit gibi oldu
Ziyaretçi 13 Ay Önce
deprem bölgesi için bunlar
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Helali hos olsun az bile yapiyor lakin soyle biaeyde var Diger iller hangi ulkeye bagli bizlerde bunu bilelim yada bunlar hangi ulkede yasadigimizi hatirlasinlar tabi islerine geliyorsa .