102 milyon dolandırılan banka hangisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

102 milyon dolandırılan banka hangisi

Son dakika haberi geldi: Bir özel banka 102 milyon TL dolandırıldı. Peki hangi banka dolandırıldı?

Ekonomi 27 Eylül 2023 23:07 0
102 milyon dolandırılan banka hangisi

102 milyon TL dolandırılan banka hangisi?

Son günler bankacılık dünyasında hareketli geçiyor. Özel bir bankanın açığını bulan bir grup kişi, art arda yaptığı işlemlerle bankayı tam tamına 102 milyon lira dolandırdı.

Aralarında kebapçı, dolmuşçu, künefeci lastikçi ve künefeci gibi esnafların yer aldığı 64 kişilik çete ortaya çıktı. Polis ekiplerinin ortaya çıkardığı çete ile ilgili iddianame hazırlandı ve iddianame mahkleme tarafından kabul edildi.

Halk TV’den Dinçer Gökçe kaleme aldığı yazısında savcılığın onlarca hesap ve işletme kartına bloke koyduğunu bildirdi. Savcılığa sunulan raporda bankanın sistemsel bir açığının ortaya çıkarıldığı ve bu şekilde dolandırıcılık yapıldığı görülüyor.

Dolandırıcılar, işletmelere verilen kartlara milyonlarca liralık yükleme yaptı.

30 bin lira limiti olan bir kart ile 27 milyon liralık harcama yapıldı.

Hazırlanan iddianameye göre Necik Şükrü Kızılağıl'ın açığı keşfetti ve onun hesabına ilk paranın 4 Şubat tarihinde geldiği öğrenildi. Bu parayı hemen harccayan ve kart borçlarını ödeyen bu kişi, aracın üzerinde bulunan rehini kaldırdı.

Paranın gelmeye devam ettiğini fark eden Kızılağıl, bu aşamada güveneceği esnafları aradı ve kişilerden bankanın kartını istedi. Kart bulundukça para gelmeyi sürdürdü.

Hesaba para geldikçe anlaşmalı esnaflardan alış verişler yapıldı. Künefeciye 71 bin lira limitli kart verildi bu kart ile 12 milyon 751 bin lira mal alındı. Bir tekel bayiden 2 milyon 568 bin lira, bir suşiciden ise 700 bin liralık alış veriş yapıldı.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul edildi ve önümüzdeki ay davanın görüleceği öğrenildi.

BANKA HANGİSİ?

Olay sonrası alınan karar gereği bankanın adının verilmediği bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç