100 bin TL'nin 1 yıllık faiz getirisi fırladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

100 bin TL'nin 1 yıllık faiz getirisi fırladı

100 bin TL'si olanlara bankaların sunduğu faiz oranı rekor seviyelere kadar çıktı. İşte 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin faiz getirisi.

Bankalar 15 Mart 2024 1
100 bin TL'nin 1 yıllık faiz getirisi fırladı

Son dakika: !00 bin TL'sini bankaya yatırana 1 yılın sonunda rekor faiz getirisi.

Bankaların mevduat faizleri rekor seviyelere kadar çıktı. Gelen son dakika bilgilerine göre bankalar, mevduat faizlerini rekor seviyelere kadar yükseltti. Peki bankaların faiz oranları ne kadar? 32 günlük, 92 günlük mevduat faizleri yüzde kaç oldu? En yüksek faiz veren bankalar hangileri?

KISITLAMA ADIMLARI DEVAM EDİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, enflasyon rakamlarını düşürmek için kısıtlama adımlarını atmaya devam ediyor. Atılan kısıtlama adımları ile plitika faizi yüzde 45 seviyesine kadar çıkarılırken bu faizle birlikte mevduat faizleri de rekor seviyelere kadar tırmandı.

Parasını bankaya, vadeli mevduat hesaplarına yatırmak isteyen vatandaşlara sunulan yüzde 53'ün üzerinde faizle vatandaşlar, 1 senenin sonunda parası ile ciddi bir gelir elde edebilecekler.

VADELİ MEVDUAT HESABI NEDİR?

Vadeli mevduat hesapları, anında nakit paraya dönüştürülemeyen, bankadan çekilmesi için belirli bir zamanın dolması gerektiği, bu süre dolunca ise faiz getirisiyle birlikte çekilebilen ya da başka bir vadeye yatırılan hesap türüdür. Vade uzadıkça faiz getirisi yükselir.

Eski dönemde vade süresi dolmadan para çekilemiyordu. Ancak şimdi bazı bankalar, başlattıkları kampanyada vade dolmadan müşterilerine para çekme olanağı da sunuyor.

SEÇİM SONRASI DA BİR SÜRE DEVAM EDECEK

Türkiye'de enflasyonun Haziran ayına kadar yüksek seyredeceği belirtilirken seçim sonrası sıkılaşmanın daha da atması, sıkılaşma adımları kapsamında kredi kartlarında taksitlerin azaltılması, hatta kaldırılması, asgari ödeme tutarlarının yükseltilmesi gibi adımların gündemde olduğu öğrenildi.

Seçim sonrası bir süre daha sıkılaşmanın devam etmesi, faizlerin sene boyunca yüksek tutulması beklenirken banka faizlerinin de bu süre içinde yüksek seyretmesi bekleniyor.

KKM BİTTİ, MEVDUATA AKIN OLDU

Kur Korumalı MEvduat hesapları sona ermeye başladı. KKM'den çıkan para ise, vadeli mevduat hesaplarının yüksek faiz cazibesi sonrası buralara gelmeye başladı. Bu da bankalar arası yarışı ortaya çıkardı. Bankalar, her geçen gün faizleri daha da artırıyor.

KONUT-TAŞIT ALMAKTANSA PARA MEVDUATA GİDİYOR

Konut alarak kiraya vermek isteyen vatandaşlar, kirada yaşanan sıkıntılar, ev fiyatlarının oldukça yükske olması nedeniyle parasını mevduata yatırıyor. 1 milyon liranın 1 aylık getirisi 54 bin liraya kadar çıktı. 1 milyona alınacak bir evin (ki öyle bir ev yok) kirası bunun oldulça altında olacak.

100 BİN LİRANIN FAİZ GETİRİSİ REKOR KIRDI

100 bin lirasını yüzde 53.63'lük faize yatırmak isteyen vatandaşlar, 3 aylık mevduat hesabını 4 defa yeniledikten sonra 100 bin lirasını bankadan 1 sene sonra 165 bin lira olarak geri alacak ve 1 yılda 65 bin lira faiz getirisi elde edecek.

500 BİN LİRANIN 1 YILLIK FAİZ GETİRİSİ

500 bin lirasını bankaya yatıran kişi ise 1 senenin sonunda 325 bin lira faiz getirisi elde etmiş olacak.

1 MİLYON LİRANIN FAİZ GETİRİSİ

1 milyon liranın faiz getirisi ise 650 bin liraya kadar çıktı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
500 bine yıllık 1000 de verse 15000000000 de verse faiz haramdır müslüman yakışmaz haberini yapmakda insanları teşvik etmekte hiç yakışmaz