100 Bin Lirası Olana Ayda 2 Asgari Ücret: İşte 100 Bin Liranın Günlük, Aylık Faiz Geliri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

100 Bin Lirası Olana Ayda 2 Asgari Ücret: İşte 100 Bin Liranın Günlük, Aylık Faiz Geliri

Birikmiş parası olanlara bankalardan son dakika açıklaması geldi. Bankalar, mevduat faizlerini güncelledi.

Bankalar 10 Mayıs 2022 13:30 1
100 Bin Lirası Olana Ayda 2 Asgari Ücret: İşte 100 Bin Liranın Günlük, Aylık Faiz Geliri

Son dakika haberi: Parası olana daha fazla para kazanma fırsatı.

Bankalardan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Son Para Politikası Kurulu sonrasında yapılan açıklama ile birlikte mevduat faiz oranlarında düzenleme yapıldı. Günlük , aylık , 3 aylık ve yıllık şekilde parasını bankalara mevduat hesaplarına yatıran vatandaşlara bankalar önemli kazanç sağlıyor.

Özellikle Kur Korumalı Mevduat hesaplarının devreye alınmasından sonra büyük ilgi gören mevduat hesaplarında vatandaşlar önemli karlar elde ediyor. Tabi bu karları parası olan elde ediyor. 

100 BİN LİRASI OLAN 27 BİN LİRA KAZANDI

Geçen Aralık ayında Kur Korumalı mevduat hesabı devreye alındı. Devreye alınmasından sonra vatandaşların ve şirketlerin büyük ilgi gördüğü KKM hesaplarında ilk 3 aylık mevduat dönemi sona erdi. 3 aylık dönemde parasını faize yatıran vatandaşlar, dolar kurunun da yükselmesi ile birlikte ciddi oranda kar elde etti. 100 bin lirası olan kişi 127 bin lira civarında kazandı. Yani bir kişi, 100 bin lirasını yatırdığında 3 ayda toplam 27 bin lira kazanmış, ayda 9 bin lira civarında, asgari ücretin 2 katından fazla para kazanmış oldu. 

Tabi bu durum parası olanları ilgilendiriyor. Maddi durumu kötü olan, parası olmayan ve ancak geçimini sağlayabilen vatandaşlar ise bu kazanç şekline tepkili.

YENİ FAİZ ORANLARI AÇIKLANDI

Bankalar tarafından kur korumalı mevduat hesapları kapsamında vatandaşlara sunulan faiz oranları şu şekilde:

1 GÜNLÜK FAİZLE HESAPLAMA

GÜNLÜK FAİZE GÖRE BAKTIĞIMIZDA BANKALAR 100 BİN LİRA İÇİN ORTALAMA 28 İLE 45 LİRA ARASINDA KAZANÇ VAAD ETTİKLERİ GÖRÜLÜYOR.

30 GÜNLÜK FAİZ

1 aylık faize göre baktığımızda ise 100 bin liranın geliri 1434 lira ile 1721 lira arasında değişmektedir. 

3 AYLIK MEVDUAT 

3 aylık faize göre baktığımızda ise 100 bin lirası olan 3 ay sonra 3 bin 700 lira ile 4 bin 465 lira arasında gelir elde edebilir.

BUNA EK OLARAK DÖVİZ FARKI DA VAR

Bu duruma ek olarak döviz farkı da var. Diyelim ki bankadan KKM hesabı açtığınızda dolar 14 liraydı. Şimdi ise dolar 15.25 lira. 3 ayın sonunda faiz geliriniz ortalama 4 bin lira olacak. 8 bin 900 lira da döviz farkı da eklenecek ve 100 bin lira yatıran kişi bu süreçte 12 bin 900 lira kazanmış olacak.

Mevduat hesaplarına başvuru yapmak için size en yakın bankaya müracaat edebilirsiniz. 

KONUT KREDİSİNDE BÜYÜK KAMPANYA

Dün ev almak isteyen vatandaşları sevindiren önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, ilk evini alacaklara 0.99 faizli kredi verileceğini söyledi. Bu açıklama sonrası vatandaşlar, 0.99 faizli kredi hesaplamasını ve konut kredisinin detaylarını araştırmaya başladı. Detaylar, 0.99 faizle çekilecek kredinin geri ödeme detaylarına gitmek için lütfen  TIKLAYIN

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faizin her türlüsü haramdır. Helal olsun bereketli olsun. Harama girmeyin