100 bin liranın aylık faiz getirisi hesaplaması: En yüksek mevduat faizi veren bankalar açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

100 bin liranın aylık faiz getirisi hesaplaması: En yüksek mevduat faizi veren bankalar açıklandı

Bankaların 32 günlük mevduat hesapları faiz oranları fırladı. İşte gelen son dakika açıklaması ve faiz getirisi hesaplaması.

Bankalar 23 Mart 2024 0
100 bin liranın aylık faiz getirisi hesaplaması: En yüksek mevduat faizi veren bankalar açıklandı

Banka faizleri fırladı: 100 bin lirası olana 1 ayda 4 bin 568 lira ödeme.

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararından sonra açıklama geldi. Bankaların yaptığı son dakika açıklamasına baktığımızda mevduat hesapları fiaz oranlarının yüzde 55'lere kadar çıktığı görülüyor.

Nakitte parası olan vatandaşları kendisine çekmeye çalışan bankalar, mevduat faizlerini her geçen gün artırırken faizlerin yüzde 60 seviyesine kadar çıkabileceği bildirildi.

Gedik Yatırım Başekonomisti Serkan Gönençler yaptığı son dakika açıklamasında "Dün faiz koridorları arasındaki marj 150’den 300 baz puana çekildi. Bu, Merkez’in likidite sıkılaştırarak gecelik faizlerin yukarı gitmesini sağlayabileceği anlamına geliyor. Bu da mevduat faizlerini yukarı yönlü baskılamaya devam edecektir. Mevduat faizleri önümüzdeki dönemde yüzde 60 veya üzerine oturabilir" ifadelerini kullandı ve faizlerin rekor kıracağını söyledi.

Trive Yatırım Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci yaptığı açıklamada bankaların mevduat hesaplarındaki faizleri daha da artıracağnı söyleyerek, "Bankalar bilanço tarafında mevduat yarışına gireceği için mevduat faizlerindeki mevcut oran daha da artabilir. Mevduat savaşı tekrar başlayabilir" dedi.

100 BİN LİRASI OLANA VERİLEN FAİZLER

100 bin lirası olan vatandaşlara bankaların sunduğu faiz oranları ve 32 günün sonunda vatandaşlara yapılacak faiz ödemesi şu şekilde:

PDF hali için TIKLAYIN

1 milyon lirasını bankaya yatıran vatandaşlara ise 32 günün sonunda banka tarafından 45 bin 680 liralık faiz ödemesi yapılır. 10 milyon lirasını yatıranlara ise 456 bin 800 liralık faiz ödemesi yapılır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç